Ανακαλύψτε τη δύναμη του LinkedIn

Ανακαλύψτε τη δύναμη του LinkedIn

Το LinkedIn είναι το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο για επαγγελματίες, ανεύρεση εργασίας και εταιρικής επικοινωνίας. Χειριστείτε 5 μοναδικές δυνατότητές του.


Εκτός από την απλή δημοσίευση του προφίλ σας στο LinkedIn μπορείτε να εκμεταλλευτείτε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες δυνατότητές του, προκειμένου να είναι ακόμα πιο δελεαστική η εικόνα σας σε πιθανούς μελλοντικούς εργοδότες, ή απλώς θέλετε να φροντίσετε λιγάκι περισσότερο τα επαγγελματικά σας ζητήματα. Το σίγουρο είναι ότι κανείς επαγγελματίας που σέβεται την εργασία του δεν πρέπει να λείπει από το www.linkedin.com.


Κάντε το βιογραφικό σας εκτυπώσιμο
Η πλειοψηφία των χρηστών του εν λόγω κοινωνικού δικτύου έχουν ανεβάσει πλήθος πληροφοριών για την εργασιακή τους εμπειρία, τα στοιχεία επικοινωνία τους και άλλα πολλά, επομένως δεν θα έπρεπε να είναι δύσκολο να μπορεί κανείς να φτιάχνει άμεσα και εύκολα το CV του μέσα από το site. Αυτό είναι εφικτό με τη λειτουργία Résumé Builder. Μπορείτε να διαλέξετε το template και το περιεχόμενο που θα έχει το βιογραφικό σας και έπειτα μπορείτε να έχετε ένα εκτυπωμένο αντίτυπο, το οποίο μπορείτε να μοιράσετε στους υποψήφιους εργοδότες σας. Ακολουθήστε το σχετικό οδηγό στο http://resume.linkedinlabs.com/


Δείτε το εργασιακό σας μέλλον
Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες λειτουργίες του δικτύου είναι και εκείνη που προβλέπει ποιο είναι το επόμενο βήμα στην καριέρα σας. Το online εργαλείο αυτό δείχνει τι έχουν κάνει άλλα στελέχη με παρόμοια εργασιακή εμπειρία, σπουδές, γνώσεις και δεξιότητες. Επιλέγοντας το Explorer, βλέπετε στοιχεία στατιστικά, τάσεις, χρήσιμα βιβλία που μπορείτε να διαβάσετε, έτσι ώστε να εντυπωσιάσετε τον μελλοντικό σας εργοδότη και άλλα πολλά. Παράλληλα, σας ενημερώνει για το ποια είναι τα κατάλληλα πρόσωπα με τα οποία μπορείτε να έρθετε σε επαφή, ενόψει του επόμενου σημαντικού σας επαγγελματικού βήματος. Δείτε σχετικό video tutorial εδώ.



Κάντε Εξαγωγή των Επαφών σας
Θέλετε να μεταφέρετε όλες αυτές τις επαγγελματικές επαφές που έχετε στο LinkedIn, αλλά δεν έχετε χρόνο να γράφετε ονόματα, τηλέφωνα, κ.λπ.; Σώστε το βιβλίο επαφών που έχετε κάνει στο LinkedIn σε διάφορες μορφές που να είναι συμβατές με το Yahoo email, το Outlook, ή σε μορφή VCF εάν χρησιμοποιείτε Mac OS. Για να εκτελέσετε τη σχετική εργασία δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το http://www.linkedin.com/addressBookExport.



Δημιουργήστε την υπογραφή σας
Στο LinkedIn θα βρείτε ένα αρκούντως χρήσιμο εργαλείο το οποίο σας επιτρέπει να συνδέσετε το προφίλ στο LinkedIn με το email σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να έχετε μία κοινή υπογραφή στην ηλεκτρονική σας αλληλογραφία και στο LinkedIn. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε templates, πειράζοντας εσείς όσο θέλετε τα στοιχεία που θα περιλαμβάνει η υπογραφή σας. Έχετε, μάλιστα, και τη δυνατότητα να προσθέσετε και τη φωτογραφία σας, για ακόμα πιο προσεγμένη παρουσίαση. Ακολουθήστε αυτόν το σύνδεσμο: http://www.linkedin.com/signature?display.



Φτιάξτε ένα “career tree”
Με τη βοήθεια του Newsweek.com μπορείτε να οπτικοποιήσετε τη ζωή και την καριέρα σας σε ένα αποτέλεσμα που μοιάζει με ένα γενεαλογικό δέντρο. Μπορείτε να επιλέξετε να φτιάξετε μόνοι σας το δέντρο από το μηδέν και να το ποστάρετε και στο Facebook.


Previous post Βγάλτε φωτογραφίες με χαμόγελο
Next post Τα μυστικά των οθονών αφής
Cosmote
mpro-emr

Διαβάστε δωρεάν προηγούμενα τεύχη του περιοδικού “OnLine”

ONLINE

eXtreme: Διαβάστε το δωρεάν!