Πριν αγοράσετε HDTV

Πριν αγοράσετε HDTV

Πριν από 3 – 4 χρόνια, οι HD τηλεοράσεις ήταν είδος πολυτελείας. Σήμερα, έχουν ενσωματωθεί τόσο στην καθημερινότητά μας, ώστε να μην υπάρχει σπίτι χωρίς μία τουλάχιστον τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας. Ποιά είναι όμως τα μυστικά αγοράς της;


H μεγάλη πτώση της τιμής πώλησης και η ευρεία διαθεσιμότητά τους ήταν οι βασικότεροι συντελεστές που έκαναν τις HD τηλεοράσεις προσιτές σε όλους. Επίσης, τα νέα μοντέλα συνδέονται με ιστοσελίδες του διαδικτύου, όπως το Youtube, μία ακόμη παράμετρος που τις έκανε δημοφιλείς στο κοινό. Για να κάνετε όμως μια αγορά που θα σας ικανοποιήσει,
τόσο στην απόδοση της εικόνας όσο και του ήχου, σας παραθέτουμε μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστότερη επιλογή.


Ελέγξτε την κατανάλωση ενέργειας
Καλό θα ήταν, πριν αγοράσετε τηλεόραση, να ελέγξετε την κατανάλωση ενέργειας. Μπορεί να πληρώσετε κάτι παραπάνω κατά την αγορά, αλλά θα γλιτώνετε χρήματα από τους λογαριασμούς ρεύματος μακροπρόθεσμα. Οι LED-backlit LCDs καταναλώνουν σχετικά χαμηλή ενέργεια, όπως και οι προκάτοχοί τους, οι τηλεοράσεις LCD.


Δοκιμάστε την οθόνη με το δικό σας υλικό
Για να δείτε αν τα χρώματα, η φωτεινότητα και η εναλλαγή των εικόνων σάς ικανοποιούν, πάρτε μαζί σας το δικό σας υλικό και βάλτε το να παίξει. Αν μείνετε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα, προχωρήστε στην αγορά.


Κοιτάξτε την εναλλαγή σε κινούμενες εικόνες
Πάρτε μια ταινία που έχει γρήγορες εναλλαγές σκηνών και βάλτε την να παίξει. Προσέξτε μήπως οι εικόνες «σπάνε», αν οι λεπτομέρειες είναι δυσδιάκριτες ή αν εμφανίζονται κάποιες σκιές.


Μπείτε στις ρυθμίσεις
Σε όλες τις τηλεοράσεις μπορείτε να ρυθμίζετε τη φωτεινότητα, το κοντράστ κ.ά. Τρέξτε για λίγη ώρα το μενού, δοκιμάζοντας τις δυνατότητες που σας προσφέρει, σε περίπτωση που δεν σας ικανοποιούν απόλυτα οι εργοστασιακές ρυθμίσεις.


Τσεκάρετε το χρώμα της επιδερμίδας
Σας αρέσουν τα έντονα και καθαρά χρώματα στην οθόνη; Ενας καλός τρόπος να το εξακριβώσετε είναι να δείτε αν σας ικανοποιεί το χρώμα που βλέπετε στην ανθρώπινη επιδερμίδα, αν δηλαδή μοιάζει φυσικό (και όχι π.χ. ηλιοκαμένο).


Τα cartoon παραπλανούν
Μη βάλετε να παίξει ταινία κινουμένων σχεδίων για να τεστάρετε χρώματα και ευκρίνεια. Ειδικά τα ψηφιακά cartoons θα παίζουν τέλεια σχεδόν σε όλες τις οθόνες (δεν είναι τυχαίο που κάποιοι κατασκευαστές προβάλλουν παιδικές ταινίες στις τηλεοράσεις που διαθέτουν).


Ελέγξτε τον ήχο
Για να μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι από την επιλογή σας, ελέγξτε τον ήχο, πέρα από την εικόνα. Καλό θα ήταν να παίξετε μια ταινία blu–ray για να φανεί το ηχητικό εύρος των ηχείων.


Previous post Καθαρίστε το πληκτρολόγιο
Next post Ασφαλές teleworking
Cosmote
mpro-emr

Διαβάστε δωρεάν προηγούμενα τεύχη του περιοδικού “OnLine”

ONLINE

eXtreme: Διαβάστε το δωρεάν!