Samsung Galaxy Nexus: Το πρώτο με android 4.0!

Samsung Galaxy Nexus: Το πρώτο με android 4.0!

Η νέα πλατφόρμα της Google κάνει ντεμπούτο με την πιο εντυπωσιακή οθόνη της αγοράς.

Η Samsung μαζί με την Google φέρνουν το νέο κινητό Samsung galaxy nexus, που εντυπωσιάζει με το κομψό σχεδιασμό του την οθόνη super AMOLED που μαγνητίζει τα βλέμματα και φυσικά το ολόφρεσκο android 4.0.
Το νέο μοντέλο της Samsung εντυπωσιάζει με την εμφάνιση του και παρά το μέγεθος της οθόνης του (4.65’’) είναι αρκετά ελαφρύ και βολικό να χωρέσει στην τσέπη μας. Η εκπληκτική του οθόνη δε μπορεί να περάσει απαρατήρητη με  HD ανάλυση δύσκολα μπορεί να συγκριθεί με κάποια άλλη.

Το καινούργιο «όπλο» της Samsung δεν ήρθε βεβαίως να προσελκύσει το κοινό μόνο με την εμφάνιση και τα χαρακτηριστικά του αλλά με το πολυαναμενόμενο λειτουργικό του, το νέο android 4.0 ICS (Ice Cream Sandwich). To android 4.0 φέρνει πολλές αλλαγές και μαζί με αυτή τον τρόπο λειτουργίας αντικαθιστώντας τα hardware κουμπιά, τα οποία βρίσκονται τώρα πάνω στην οθόνη και προσαρμόζονται ανάλογα το προσανατολισμό της οθόνης. Το μενού των εφαρμογών έχει πλέον βελτιωθεί τόσο σε εμφάνιση όσο και σε διαρρύθμιση. Επιλέγοντάς το πλέον ο χρήστης μεταφέρεται σε ένα σύνολο από tabs, τα οποία περιλαμβάνουν τις εφαρμογές, τα Widgets και μία ακόμα συντόμευση για το Android Market. Το Samsung galaxy nexus προσφέρει πέντε οθόνες αναμονής, την εφαρμογή data usage που μας επιτρέπει να υπολογίζουμε την σύνδεση δεδομένων για να μην «φουσκώνει» ο λογαριασμός μας. Ακόμη το νέο λογισμικό έχει νέο multitasking μενού, το οποίο είναι τρομερά γρήγορο, χάρη και στο πολύ δυνατό επεξεργαστή με ταχύτητα 1,2GHz και μνήμη 1Gb! Στο νέου μενού υπάρχει το γνωστό android market το οποίο είναι αρκετά εύχρηστο, θα πρέπει να σημειώσουμε όμως εδώ ότι πολλές εφαρμογές δεν υποστηρίζονται από το νέο λογισμικό.

Μια νέα δυνατότητα που μας δίνει το android 4.0 είναι το Face Unlock, μια εφαρμογή που μας επιτρέπει να ξεκλειδώνομε τη συσκευή μας με αναγνώριση προσώπου, με την βοήθεια της μπροστινής 1,3MP κάμερας που διαθέτει το κινητό. Εντύπωση προκαλούν επίσης η ταχύτητα πλοήγησης τόσο εντός μενού, όσο και στο διαδίκτυο και η κάμερα που παρά την ανάλυση της χάρη τραβάει πολύ καλές φωτογραφίες και απίθανα HD βίντεο. Το νέο λογισμικό προσφέρει άνεση στη χρήση χωρίς «κολλήματα» και επιτέλους μια συσκευή που προσφέρει βιντεοκλήσεις μέσω Skype απροβλημάτιστες, αξιόπιστες με μεγάλη ευκολία.

Χαρακτηριστικά

Διαστάσεις

135,5×67,9×8,9 χιλ

Βάρος

134 γραμ.

Δίκτυο

GSM 850/900/1800/1900

HSDPA 850/900/1700/1900/2100

Μνήμη

16GB

Οθόνη

sAMOLED 4,65 ιντσών, 16 εκατομμυρίων χρωμάτων,

HD ανάλυσης 1280x720pixels

Κάμερα

5MP με autofocus , LED φλας, 8x ψηφιακό ζουμ

Μπαταρία

Li-Ion 1750 mAh

Χρόνος αναμονής

3G έως 270 ώρες /GSM έως 290 ώρες

Χρόνος ομιλίας

3G έως 8 ώρες /GSM έως 7 ώρες

Επιπλέον χαρακτηριστικά

Android 4.0 IBluetooth 3.0, AGPS, WiFi-DLNA, NFC,Face Unlock, αισθητήρα προσέγγισης, γυροσκόπιο, ψηφιακή πυξίδα

Αφήστε μια απάντηση

Previous post LG 3D Cinema 55LW650S: Μεγάλες ίντσες, 3D εμπειρία
Next post HTC titan: Τιτάνια οθόνη!
Cosmote
mpro-emr

Διαβάστε δωρεάν προηγούμενα τεύχη του περιοδικού “OnLine”

ONLINE

eXtreme: Διαβάστε το δωρεάν!