AMD Radeon HD 7970: Κορυφαία επίπεδα gaming

AMD Radeon HD 7970: Κορυφαία επίπεδα gaming

Η κάρτα γραφικών AMD Radeon HD 7970 αποτελεί την πρώτη κάρτα γραφικών με τεχνολογία 28nm και PCI Express 3.0 στην αγορά. Υποστηρίζει τις τεχνολογίες AMD GCN Architecture, AMD ZeroCore Power και AMD Eyefinity 2.0

H κάρτα γραφικών AMD Radeon HD 7970 για επιτραπέζιους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αποτελεί την ταχύτερη single GPU στον κόσμο και τη μοναδική κάρτα που βασίζεται στην τεχνολογία 28nm.  Η HD 7970 αποκαλύπτει τη νέα επαναστατική αρχιτεκτονική Graphics Core Next Architecture, η οποία επιτρέπει νέα επίπεδα gaming και υπολογιστικών δυνατοτήτων. Υποστηρίζοντας τις τεχνολογίες PCI Express 3.0 και AMD CrossFire, η κάρτα γραφικών AMD Radeon HD 7970 καλωσορίζει τη νέα εποχή του gaming.

Με την τεχνολογία AMD App Acceleration, η Radeon 7970 επιτρέπει την εξαιρετική βελτίωση των επιδόσεων των υψηλής ευκρίνειας βίντεο και την εκπληκτική απόδοση των καθημερινών υπολογιστικών εφαρμογών. Οι πρωτοποριακές εξελίξεις της τεχνολογίας AMD Eyefinity παρέχουν τη δυνατότητα στους gamers και τους λάτρεις των desktop υπολογιστών να συνδέσουν έως και 6 οθόνες με μία κάρτα γραφικών, παρέχοντας καθηλωτική, ενιαία, στερεοσκοπική 3D εικόνα και εκπληκτική ανάλυση οθόνης . Επιπλέον, η νέα κάρτα γραφικών είναι εξοπλισμένη με την τελευταία τεχνολογία PCI Express 3.0, η οποία επιτρέπει απαράμιλλη ποιότητα εικόνας, καθώς επίσης διαθέτει κάρτα μνήμης GDDR5, η οποία παρέχει ταχύτερη απόδοση της GPU. Μέσα από το εξελιγμένο πρόγραμμα AMD PowerTune και την τεχνολογία AMD ZeroCore Power, η AMD Radeon HD 7970 επιτρέπει υψηλότερα επίπεδα απόδοσης, ενώ ταυτόχρονα διαχειρίζεται «έξυπνα» κατά το μέγιστο την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα:

αρχιτεκτονική για κορυφαίες επιδόσεις DirectX 11

  • Νέα αρχιτεκτονική για καλύτερη απόδοση: Η AMD Radeon HD 7970  έχει ενισχύσει περαιτέρω την αποδοτικότητα του σχεδιασμού της GPU, με την εισαγωγή της τεχνολογίας 28nm και της αρχιτεκτονικής Graphics Core Next Architecture, επιτυγχάνοντας βελτιώσεις πάνω από 150% στην απόδοση/sq mm συγκριτικά με τα προϊόντα της προηγούμενης γενιάς.
  • Εκλεπτυσμένη τεχνολογία AMD PowerTune: Σχεδιασμένο με τα πιο προηγμένα χαρακτηριστικά διαχείρισης ενέργειας, η AMD Radeon HD 7970 είναι σχεδιασμένη ώστε να μετατρέπει με ευφυΐα αχρησιμοποίητα περιθώρια ενέργειας σε επιπλέον απόδοση μέσω δυναμικών ρολογιών ελέγχου ταχύτητας, επιτρέποντας στους gamers υψηλές επιδόσεις.
  • Τεχνολογία AMD ZeroCore Power: Τεχνολογία που διαχειρίζεται «έξυπνα» την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, εξασφαλίζει πως δε σπαταλείται ενέργεια όταν η κάρτα γραφικών δε χρησιμοποιείται, επιτρέποντας χαμηλότερη άεργη ισχύ από οποιοδήποτε άλλη διαθέσιμη κάρτα γραφικών. Με την υποστήριξη της τεχνολογίας AMD CrossFire, η AMD ZeroCore Power ελαχιστοποιεί τη χαμένη ενέργεια, όπως επίσης την πρόσθετη θερμότητα και το θόρυβο από τις επιπλέον κάρτες όταν δε χρησιμοποιούνται.
  • PCI Express 3.0: Η AMD Radeon HD 7970 έρχεται εγγενώς εξοπλισμένη με την υποστήριξη του PCI Express 3.0. Με τις κορυφαίες επιδόσεις παγκοσμίως, η εμπειρία χρήσης μίας κάρτας γραφικών μεγιστοποιείται για τους λάτρεις του είδους, όταν συνδυάζεται με τις τελευταίες πλατφόρμες.
  • Discrete Digital MultiPoint (DDM) Audio: Ο Ήχος DDM παρέχει πολλαπλές ανεξάρτητες ροές ήχου (audio streams) μέσω των DisplayPort ή HDMI. Ο ήχος DDM προσφέρει μοναδική ακουστική εμπειρία, ειδικά σε περιπτώσεις που χρησιμοποιείται προβολή βίντεο σε πολλαπλές οθόνες, directional audio ή multi-room κόμβους ψυχαγωγίας.
  • Ενισχυμένες Δυνατότητες MultiGPU: Η τεχνολογία AMD CrossFire είναι η απόλυτη πλατφόρμα multi-GPU gaming. Ξεκλειδώνοντας τη δύναμη που κυριαρχεί στο παιχνίδι, η τεχνολογία AMD CrossFire, συνδυασμένη με την PCI Express 3.0, θα επιτρέψει άνευ προηγουμένου επίπεδα bandwidth στις ρυθμίσεις TriFire και QuadFire.

Η απόλυτη ρεαλιστική εμπειρία gaming και η καινοτόμος τεχνολογία AMD Eyefinity 2.0

  • Τεχνολογία επόμενης γενιάς AMD Eyefinity: Η AMD Eyefinity 2.0 διαθέτει νέα 3D stereo, ολική απάλειψη των bezel, νέες ρυθμίσεις των οθονών και ένα διευρυμένο οπτικό πεδίο με πιο ζωντανές εικόνες. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες, που διαθέτουν 2560×1600 οθόνες με AMD Eyefinity 5×1, να έχουν μία οριζόντια ανάλυση 12.800 pixel, με πάνω από 20 εκατ. pixels στην οθόνη τους. Περισσότεροι από 70 τίτλοι παιχνιδιών έχουν επικυρωθεί σύμφωνα με την τεχνολογία AMD Eyefinity, ενώ πολλά είναι στη διαδικασία να επικυρωθούν, ενώ εκατοντάδες ακόμα παιχνίδια είναι συμβατά.
  • DisplayPort 1.2 και HDMI 1.4a: Με ολοκληρωμένη υποστήριξη για 3GHz HDMI 1.4a και DisplayPort 1.2 HBR2, η AMD Radeon HD 7970 είναι έτοιμη να οδηγήσει τις οθόνες επόμενης γενιάς.
  • Επιλογές 3D ψυχαγωγίας με την τεχνολογία AMD HD3D: Με την άφιξη της πιο πρόσφατης τεχνολογίας 3D stereo, η AMD συνεχίζει να προσφέρει μία ενισχυμένη οπτική εμπειρία σε επιτραπέζιους υπολογιστές συμβατούς με 3D stereo και φορητούς υπολογιστές με τροφοδοσία γραφικών AMD Radeon. Η AMD Radeon HD 7970 υποστηρίζεται από το ανοιχτό πρότυπο AMD 3D για στερεοσκοπικό gaming και ταινίες Blu-ray 3D.

Καλύτερη απόδοση μέσω του AMD App Acceleration

  • AMD App Acceleration, αυτό που σου επιτρέπει να κάνεις περισσότερα, πιο γρήγορα: Οι λάτρεις του είδους θα απολαύσουν τη βελτιωμένη απόδοση GPGPU και τα νέα χαρακτηριστικά σε πολλά κορυφαία μέσα ψυχαγωγίας και καθημερινές εφαρμογές.
  • Εκτεταμένη υποστήριξη εργοστασιακών προδιαγραφών: Η AMD Radeon HD 7970 υποστηρίζει τις τεχνολογίες  DirectCompute και OpenCL, διευκολύνοντας την ευρεία υποστήριξη σημερινών εφαρμογών, αλλά και εφαρμογών που αναμένονται να κυκλοφορήσουν στο μέλλον.

Η AMD Radeon HD 7970 θα είναι διαθέσιμη στις 9 Ιανουαρίου 2012, παγκοσμίως.

Previous post Harman/kardon BDS x70: Ολοκληρωμένη σειρά Home Entertainment
Next post Nokia 710: Σχεδιασμένο ειδικά για εσάς
Cosmote
mpro-emr

Διαβάστε δωρεάν προηγούμενα τεύχη του περιοδικού “OnLine”

ONLINE

eXtreme: Διαβάστε το δωρεάν!