TP-Link Archer Routers για όλες τις online δουλειές

Ιούνιος 30, 2016 No Comments

To TP-Link Archer VR2600 modem/router και το Archer C2600 που είναι η πιο προσιτή εκδοχή του είναι εδώ για να ικανοποιήσουν όλες τις online ανάγκες στο σπίτι και το γραφείο.

tp link archer vr2600

Εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και διαμορφωμένο για εύκολη χρήση, δίχως να απαιτούνται γνώσεις… τεχνικού τηλεπικοινωνιών, το Archer VR2600 της TP-Link έρχεται για να αναλάβει τα ηνία του οικιακού σας δικτύου.

H συχνά παραμελημένη κατηγορία των modem/router έρχεται στο προσκήνιο, καθώς οι αυξημένες απαιτήσεις για ταχύτατο οικιακό δίκτυο καθιστούν ανεπαρκείς τις δωρεάν συσκευές των παρόχων. Το Archer VR2600 έρχεται με… αυτοκρατορικές διαθέσεις, παρέχοντας όλα όσα θα μπορούσε να ζητήσει ακόμα και ο πλέον απαιτητικός χρήστης. Ας δούμε όμως, συνοπτικά, τα πλεονεκτήματα του TP-Link Archer VR2600, μιας συσκευής που αποτελεί μια επένδυση που θα σας συντροφεύει για αρκετό καιρό.

Συμβατό με… τα πάντα!
Δίχως να παραμελεί τόσο την ασύρματη όσο και την ενσύρματη δικτύωση, το συγκεκριμένο modem/router αναλαμβάνει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την ταχύτητα που σας προσφέρει η VDSL σύνδεσή σας και να τη διαμοιράσει, δίχως την παραμικρή απώλεια σε όλες σας τις συσκευές. Επιπρόσθετα, υποστηρίζει τη νέα γενιά υβριδικού internet με χρήση 3G/4G USB dongle. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως στερείται συμβατότητας και με τα παλαιότερα πρότυπα ADSL2+/ADSL2/ADSL, σε περίπτωση που δεν έχετε τολμήσει ακόμα το μεγάλο βήμα προς τη νέα εποχή του internet ή που απλά το VDSL δίκτυο δεν έχει επεκταθεί προς το παρόν μέχρι τη γειτονιά σας. Υπογραμμίζουμε, βέβαια, πως οι πάροχοι υποστηρίζουν τεχνικά μόνο τις συσκευές που προσφέρουν οι ίδιοι.

WiFi που «πετάει»
Υποστηρίζοντας το πρωτόκολλο WiFi 802.11ac, το dual band router της TP-Link μπορεί να προσφέρει ταχύτητες έως και 2600Mbps (1732Mbps στο απαλλαγμένο από παρεμβολές φάσμα των 5GHz και 800Mbps στη συχνότητα των 2.4GHz για συμβατότητα με παλαιότερες συσκευές). Προφανώς, οι παραπάνω «αστρονομικές» ταχύτητες υπερβαίνουν κατά πολύ τις ταχύτητες πρόσβασης στο internet που προσφέρουν οι πάροχοι στην Ελλάδα. Θα απολαύσετε, ωστόσο, την πολυτέλεια της χρήσης τους, όταν καλείστε να αντιγράψετε ένα τεράστιο αρχείο μέσω του τοπικού σας δικτύου ή όταν κάνετε streaming αρχείων υψηλής ανάλυσης (π.χ. αναπαραγωγή ενός 4Κ video από το smartphone ή το NAS δίσκο σας απευθείας στην τηλεόρασή σας). Eνα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα των οικονομικών router είναι η ταυτόχρονη ασύρματη σύνδεση με πολλαπλές συσκευές. Στην περίπτωση του VR2600, 4 κεραίες και ένας πανίσχυρος διπύρηνος επεξεργαστής χρονισμένος στο 1.4GHz επιστρατεύονται στο πλευρό της MU-MIMO τεχνολογίας (Multi-user multiple-input & multiple-output), προκειμένου να συνδεθούν laptops, smartphones, tablets, παιχνιδομηχανές, smart TV, IP cameras και ό,τι άλλο βάλει ο νους σας, ταυτόχρονα και απροβλημάτιστα.

Ευπρόσδεκτες πολυτέλειες!
Μην ξανανιώσετε αμήχανα όταν οι καλεσμένοι σας ζητούν τον κωδικό WiFi, καθώς μπορείτε ­να έχετε ανά πάσα στιγμή guest networks, τόσο στα 2.4GHz όσο και στα 5GHz, οι χρήστες των οποίων έχουν πρόσβαση μόνο στο internet και όχι στο οικιακό σας δίκτυο. Παράλληλα, με τη βοήθεια των δύο ταχύτατων USB 3.0 θυρών, το VR2600 υποστηρίζει διαμοιρασμό εξωτερικών σκληρών δίσκων και sticks (Samba/FTP Server/Media Server), καθώς και εκτυπωτών ακόμα και αν δεν είναι δικτυακοί, αρκεί να τους συνδέσετε σε μία από τις διαθέσιμες USB θύρες του router.

Ταυτόχρονα, 4 Gigabit θύρες Ethernet (10/100/1000Mbps) θα καλύψουν τους αμετανόητους οπαδούς των καλωδίων και των ενσύρματων συνδέσεων. Το διαχειριστικό περιβάλλον είναι εξαιρετικά φιλικό, με πλήθος διαγνωστικών εργαλείων, δυνατότητα firmware upgrade μέσω web και όλα τα απαραίτητα «καλούδια» όπως γονικός έλεγχος, port forwarding, virtual server, port triggering, DMZ, ALG, UPnP, 10 IPSec VPN tunnels κ.ά.
Τέλος, η εφαρμογή για smartphones και tablets «TP-LINK Tether» επιτρέπει πλήρη εποπτεία και διαχείριση του modem/router σας από την άνεση του καναπέ σας!

tp link archer c2600

TP-Link Archer C2600
Αν το κόστος για την απόκτηση ενός TP-Link Archer VR2600 φαντάζει δυσβάσταχτο για το διαθέσιμο budget σας, μπορείτε να καταφύγετε στο Archer C2600, ένα router εφοδιασμένο με όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά VR2600, χωρίς όμως τη λειτουργικότητα του modem. Πρακτικά, αυτό μεταφράζεται ως εξής: διατηρείτε το modem του παρόχου σας ως απλό ενδιάμεσο μεταξύ της τηλεφωνικής γραμμής σας και του C2600. Συνδέετε μόνο ένα Ethernet καλώδιο από το modem του παρόχου στην είσοδο του C2600 router και επιφορτίζετε τη συσκευή της TP-Link με τον διαμοιρασμό του internet και το χτίσιμο του οικιακού σας δικτύου. Αν δεν σας ενοχλεί η ξεχωριστή ύπαρξη δύο συσκευών (modem παρόχου, router TP-Link Archer C2600), με αυτό τον τρόπο μπορείτε να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα.

Tags: , , Το προϊόν της ημέρας, Υπολογιστές

PG 5 PlayStation Colorway: Ενα sneaker με έμπνευση το design του PS5!

Η συνεργασία μεταξύ της Nike και του NBA superstar Paul George πάνω σε ένα συλλεκτικό PlayStation sneaker είναι γεγονός!...