PES 2016: Στα ράφια το Pro Evolution Soccer!

PES 2016: Στα ράφια το Pro Evolution Soccer!

PES-2016-Η Konami γιορτάζει την εικοσαετία του παιχνιδιού που έκανε… mainstream το gaming, προσφέροντάς μας το καλύτερο Pro Evolution Soccer όλων των εποχών! Κυκλοφορεί και συναρπάζει τους ποδοσφαιρόφιλους gamers.

Hταν το πρώτο Playstation που φιλοξένησε έναν τίτλο που έμελε να αλλάξει όχι μόνο την ιστορία των παιχνιδιών ποδοσφαίρου, αλλά και του gaming στο σύνολό του. Το Pro Evolution Soccer (γνωστό και ως ISS Pro ή Winning Eleven για τους Ιαπωνοτραφείς πίσω στη δεκαετία του 90’) κατόρθωσε να βάλει τις παιχνιδομηχανές σε όλα τα σπίτια, να μετατρέψει το gaming σε σπορ και να αποδείξει πως τα videogames δεν είναι ένα μοναχικό χόμπυ, αλλά μια δραστηριότητα που μπορεί να αποτελέσει το επίκεντρο μιας βραδιάς με φίλους στο σαλόνι.

PES2016-gamescom-JUV_v_BMH-UCL_1438752428Η απήχηση που είχε ο συγκεκριμένος τίτλος αποτυπώνεται ανάγλυφα στο γεγονός πως όποιος πήγε στρατό στη χώρα μας τα τελευταία 20 χρόνια, σίγουρα σε κάποια μονάδα θα πέτυχε μια παιχνιδομηχανή με φορτωμένο μονίμως το δισκάκι της τότε έκδοσης του Pro. Το PES, λοιπόν, αγαπήθηκε, έγινε lifestyle, έγινε τραγούδι και τα τελευταία χρόνια αποτέλεσε περισσότερο… νοσταλγική ανάμνηση, μιας και υπολείπονταν αρκετά από το ανταγωνιστικό του FIFA.

Η ισορροπία δυνάμεων έδειξε να ξαναλλάζει με την περσινή εξαιρετική του έκδοση, για να έρθει το ακόμα καλύτερο PES 2016 φέτος και να ξανακάνει την αναμέτρηση με το FIFA 16 ντέρμπυ!

PES2016-gamescom-MasterLeagueJUV-UCL_1438752429Το Pro Evolution Soccer διατηρεί τα δικαιώματα του UEFA Champions League και για το 2016, ωστόσο υπολείπεται του FIFA στον αριθμό των ομάδων και στο βαθμό ενημέρωσης των rosters τους. Παράπονα έχουμε και από την τεχνητή νοημοσύνη του διαιτητή, ο οποίος είναι ικανός να λήξει το παιχνίδι, ενώ ο επιθετικός σας βρίσκεται απέναντι στο αντίπαλο τέρμα.

Υπερτερεί σαφώς στη λεπτομέρεια των τρισδιάστατων μοντέλων των προσώπων των ποδοσφαιριστών, ενώ το gameplay δίνει μια μοναδική αίσθηση του βάρους και του όγκου τόσο των παικτών όσο και της μπάλας. Η αίσθηση πως ελέγχετε πραγματικούς παίκτες που υπακούουν στους νόμους της φυσικής και όχι ένα group από pixels, είναι διάχυτη καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Τα «τζαρτζαρίσματα», οι συγκρούσεις, ακόμα και οι μάχες στους… αιθέρες για τις κεφαλιές επηρεάζονται από το ύψος, το βάρος και τη δύναμη κάθε ποδοσφαιριστή.

PES2_016_NeymarJr_Brazil_1442248607Οι ντρίπλες στο «ένας εναντίον ενός» γίνονται με μεγαλύτερη αμεσότητα ακόμα και σε πολύ κλειστούς χώρους. Ο έλεγχος των πανηγυρισμών εγκαινιάζεται «δανεικός» από τον ανταγωνισμό και το εμβληματικό Master League έχει αναβαθμιστεί συνολικά. Ο καιρός μπορεί να μεταβληθεί κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, τριπλάσια νέα animations έχουν προστεθεί και το… αρχέγονο, διχαστικό για την ελληνική κοινωνία ερώτημα τίθεται και πάλι: «FIFA ή Pro»;

PC, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360

Διάθεση: Zegetron

Αφήστε μια απάντηση

Previous post Το περιζήτητο Galaxy S6 στα Public με 599€
Next post LG LHB655W: Ένα home theater κινηματογραφικού επιπέδου
Cosmote
mpro-emr

Διαβάστε δωρεάν προηγούμενα τεύχη του περιοδικού “OnLine”

ONLINE

eXtreme: Διαβάστε το δωρεάν!