Η τελευταία σειρά τηλεοράσεων της Samsung φέρνει τη νέα εποχή της Samsung AI TV

Η τελευταία σειρά τηλεοράσεων της Samsung φέρνει τη νέα εποχή της Samsung AI TV

Η Samsung Electronics Co., Ltd. παρουσίασε σήμερα στην εκδήλωση “Unbox & Discover” τη νέα σειρά τηλεοράσεων και soundbars για το 2024, συμπεριλαμβανομένων των τηλεοράσεων Neo QLED 8K και 4K, OLED και soundbar. Ως ο κορυφαίος κατασκευαστής τηλεοράσεων** στον κόσμο για 18 συναπτά χρόνια, οι φετινές προτάσεις της Samsung προσφέρουν εκπληκτική εμπειρία ψυχαγωγίας στο σπίτι, με μια σειρά από λειτουργίες που βασίζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη. 

Hansoo Kim, Πρόεδρος της Samsung Electronics Hellas

Κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης για εκπροσώπους των ΜΜΕ στην Ελλάδα, ο Hansoo Kim, Πρόεδρος της Samsung Electronics Hellas, δήλωσε: «Η επίσημη παρουσίαση της νέας σειράς τηλεοράσεων Samsung AI αποτελεί μια σημαντική στιγμή στο ταξίδι μας για την ενσωμάτωση της τεχνολογίας AI σε διάφορες κατηγορίες συσκευών. Για ακόμη μία χρονιά, η Samsung θέτει νέα πρότυπα στην οικιακή ψυχαγωγία και αποδεικνύει τη δέσμευσή της να παρέχει εκπληκτικές εμπειρίες θέασης, συμβάλλοντας στην βελτίωση του τρόπου ζωής των ανθρώπων».

Ο Επικεφαλής Consumer Electronics της Samsung Electronics Hellas, Γιώργος Τσαούσης, συνέχισε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για το φετινό line up των προϊόντων ήχου και εικόνας, που εξελίσσει την καινοτομία της τεχνολογίας AI της Samsung και προσφέρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων που καλύπτουν κάθε ανάγκη ψυχαγωγίας. Η εμπειρία χρήστη επαναπροσδιορίζεται μέσα από μία διευρυμένη σειρά προϊόντων υψηλής ευκρίνειας, με έξυπνες λειτουργίες που μεταμορφώνουν την εμπειρία θέασης. Στην κατηγορία του ήχου, υποδεχόμαστε το ολοκαίνουργιο Music Frame καθώς και, προηγμένες λύσεις ήχου». 

Neo QLED 8K: Εντυπωσιακή εικόνα, ήχος και «έξυπνες» λειτουργίες

Η Neo QLED 8K είναι η ναυαρχίδα της τελευταίας σειράς τηλεοράσεων της Samsung και είναι εξοπλισμένη με τον επεξεργαστή NQ8 AI Gen3, που αποτελεί την τεχνολογία τηλεοράσεων με τεχνητή νοημοσύνη της Samsung. Αυτός ο επεξεργαστής, διαθέτει μια μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας (NPU) που παρέχει διπλάσια ταχύτητα από τον προκάτοχό του, μαζί με μια οκταπλάσια αύξηση των νευρωνικών δικτύων από 64 σε 512, εξασφαλίζοντας μια εντυπωσιακή εμπειρία θέασης με ευκρινείς λεπτομέρειες, ανεξάρτητα από την πηγή εισόδου. 

Κάθε σκηνή στη Neo QLED 8K βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη. Αναδεικνύει τις λεπτομέρειες με εκπληκτική καθαρότητα και φυσικότητα, από τις εκφράσεις του προσώπου μέχρι τις αποχρώσεις. Με το 8K AI Upscaling Pro στο μοντέλο QN900D, οι αγαπημένες εκπομπές και ταινίες των χρηστών μετασχηματίζονται, προκειμένου να ταιριάζουν κατάλληλα με την οθόνη 8Κ, επιτρέποντάς τους να απολαμβάνουν το επίπεδο των λεπτομερειών και την καθαρότητα εικόνας που ξεπερνά τις συμβατικές τηλεοράσεις 4K. Επιπλέον, το AI Motion Enhancer Pro στο μοντέλο QN900D καθιστά τη γρήγορη δράση ακόμα πιο ομαλή και καθαρή – χαρακτηριστικό κατάλληλο για τους λάτρεις των σπορ – ενώ το Real Depth Enhancer Pro προσθέτει βάθος στην οθόνη. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά έρχονται μαζί για να επαναπροσδιορίσουν την εμπειρία της μεγάλης οθόνης. 

Επιπλέον, η Neo QLED 8K προσφέρει ήχο που υποστηρίζεται από AI τεχνολογία. Το Active Voice Amplifier Pro μπορεί να διακρίνει διαλόγους από ένα θορυβώδες περιβάλλον, διασφαλίζοντας ότι κάθε λέξη ακούγεται καθαρά. Ταυτόχρονα, το Object Tracking Sound Pro στο μοντέλο QN900D  εμπλουτίζει την ηχητική εμπειρία, μέσω του συγχρονισμού του ήχου με τη δράση στην οθόνη, δημιουργώντας μια δυναμική και συναρπαστική εμπειρία θέασης. Το Adaptive Sound Pro βελτιώνει περαιτέρω την ηχητική εμπειρία, προσαρμόζοντας έξυπνα τον ήχο στο περιεχόμενο και την ακουστική του χώρου, για έναν πραγματικά πλούσιο και ζωντανό ήχο. 

Επιπρόσθετα, η Neo QLED 8K διαθέτει χαρακτηριστικά AI που μπορούν να κατανοούν και να προσαρμόζονται στις ανάγκες του χρήστη. Η λειτουργία AI Auto Game Mode ενεργοποιείται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, βελτιστοποιώντας τα γραφικά και τον ήχο για μια ακόμη πιο καθηλωτική και συναρπαστική εμπειρία παιχνιδιού. Η λειτουργία AI Customization Mode προσαρμόζει την εικόνα σε κάθε σκηνή, με βάση τις προτιμήσεις του χρήστη, ενώ η λειτουργία AI Energy Mode διαχειρίζεται την κατανάλωση ενέργειας, χωρίς να ελαττώνει την ποιότητα της εικόνας. Αυτά τα χαρακτηριστικά διασφαλίζουν ότι η Neo QLED 8Κ είναι εύκολη στη χρήση και μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες του χρήστη. 

Η σειρά Neo QLED 8K είναι διαθέσιμη σε δύο μοντέλα, QN900D και QN800D, και σε μεγέθη από 65 έως 85 ίντσες και υπόσχεται φανταστική εμπειρία θέασης.

«Έξυπνες» λειτουργίες με Samsung Tizen OS για μεγαλύτερη εξατομίκευση και εκτεταμένη συνδεσιμότητα

Το 2024 οι οθόνες AI της Samsung πρόκειται να επαναπροσδιορίσουν την εμπειρία του χρήστη με συνδεσιμότητα και με μια σειρά από «έξυπνες» λειτουργίες, εφαρμογές και πλατφόρμες. Αξιοποιώντας το ισχυρό λειτουργικό σύστημα Tizen OS, αυτές οι καινοτομίες έχουν δημιουργήσει ένα οικοσύστημα που είναι διασυνδεδεμένο, εξατομικευμένο και ασφαλές. Αυτό επιτρέπει στις συσκευές να ενσωματώνονται εύκολα στον ψηφιακό κόσμο των χρηστών, μετατρέποντας τις οθόνες σε κεντρικό κόμβο για τις ανάγκες τους. 

Οι τελευταίες τηλεοράσεις της Samsung έχουν σχεδιαστεί για να συνδέονται με ένα «έξυπνο» οικοσύστημα, αμέσως μετά την εγκατάσταση. Τη στιγμή που οι χρήστες ενεργοποιούν τη νέα τους τηλεόραση Samsung, αυτή αναγνωρίζει και συνδέεται με τα υπάρχοντα δίκτυα και συσκευές. H εύκολη εγκατάσταση επεκτείνεται στις συσκευές Samsung που είναι συμβατές με την εφαρμογή SmartThings, εντός του σπιτιού, καθώς και σε συσκευές τρίτων και συσκευές IoT, χάρη στη συμβατότητα με το Matter. Αυτό εξαλείφει την ανάγκη για επιπρόσθετους κόμβους, οπότε η διαχείριση των συμβατών συσκευών, από τον φωτισμό μέχρι τους αισθητήρες ασφαλείας, μπορεί να γίνει απευθείας από την τηλεόραση. 

Οι χρήστες μπορούν να φέρουν το smartphone τους κοντά στην τηλεόραση για να ενεργοποιήσουν το Smart Mobile Connect, το οποίο μετατρέπει τη συσκευή σε ένα τηλεχειριστήριο για την τηλεόραση και τις συνδεδεμένες οικιακές συσκευές. Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιούνται τα smartphones ως χειριστήρια παιχνιδιών, με προσαρμοσμένο Περιβάλλον Εργασίας Χρήστη (UI) και οπτική ανάδραση, προσφέροντας άνετο gameplay. 

Πέρα από τη συνδεσιμότητα, οι νέες «έξυπνες» τηλεοράσεις της Samsung παρέχουν εξατομικευμένη εμπειρία με τις εφαρμογές και τις πλατφόρμες της. Με την τελευταία προσθήκη των widgets, οι τηλεοράσεις προσφέρουν τη δυνατότητα στους χρήστες να παρακολουθούν με ευκολία την κατάσταση του σπιτιού τους, τις οικιακές κάμερες, την ενεργειακή κατανάλωση, τις ενημερώσεις για τον καιρό και πολλά άλλα. 

Με το Samsung Knox κάθε λειτουργία, εφαρμογή και πλατφόρμα επωφελείται από την προστασία του, επιτρέποντας στις συνδεδεμένες εμπειρίες να παραμένουν ιδιωτικές και ασφαλείς. 

Διευρυμένη σειρά: Neo QLED 4K, OLED και συσκευές ήχου

Η Samsung παρουσιάζει μια διευρυμένη σειρά τηλεοράσεων και συσκευών ήχου, σχεδιασμένων για να προσφέρουν ευρεία γκάμα επιλογών και να προσαρμόζονται σε διαφορετικούς τρόπους ζωής και προτιμήσεις. Η νέα ολοκληρωμένη σειρά ψυχαγωγίας της Samsung υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρείας για καινοτομία με επίκεντρο τον χρήστη.

Η σειρά 2024 Neo QLED 4K φέρνει τις τελευταίες καινοτομίες από τις τηλεοράσεις-ναυαρχίδες Neo QLED 8K, αναβαθμίζοντας την εμπειρία θέασης με πρωτοποριακές λειτουργίες χάρη στον επεξεργαστή NQ4 AI Gen2. Αυτό το προηγμένο τσιπ «ζωντανεύει» σχεδόν οποιοδήποτε περιεχόμενο, αποδίδοντάς το σε εκπληκτική ανάλυση 4K. Ενισχυμένη από το Real Depth Enhancer Pro στα μοντέλα QN90 και QN95 και την τεχνολογία Quantum Matrix, η οθόνη εξασφαλίζει εκπληκτική αντίθεση ακόμα και σε πολύπλοκες σκηνές. Με πιστοποίηση Pantone για ακρίβεια χρωμάτων και Dolby Atmos για μια καθηλωτική εμπειρία ήχου, η Neo QLED 4K θέτει ψηλά τον πήχη για την εμπειρία 4K UHD. Η Neo QLED 4K θα είναι διαθέσιμη σε μεγέθη που κυμαίνονται από 43 έως 98 ίντσες, καλύπτοντας διαφορετικά περιβάλλοντα θέασης.

Η Samsung παρουσιάζει, επίσης, την Glare-Free OLED οθόνη (μοντέλο S95D), η οποία αποτρέπει την ενοχλητική αντανάκλαση, διατηρεί το βαθύ μαύρο και προσφέρει εικόνες υψηλής ευκρίνειας υπό οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού. Ενσωματώνοντας τον ισχυρό επεξεργαστή NQ4 AI Gen2, όπως η σειρά Neo QLED 4K, οι φετινές τηλεοράσεις OLED της Samsung διαθέτουν χαρακτηριστικά όπως το Real Depth Enhancer και το OLED HDR Pro στο μοντέλο S95D , βελτιώνοντας* την ποιότητα της εικόνας ακόμη περισσότερο.

Επιπλέον, με χαρακτηριστικά όπως το Motion Xcelerator 144Hz στα μοντέλα S95D και S90D , που εξασφαλίζει ομαλή κίνηση και γρήγορες ταχύτητες απόκρισης, η Samsung OLED είναι η κατάλληλη επιλογή για gaming. Διαθέσιμες σε τρία μοντέλα, S95D, S90D και S85D (δεν διατίθεται στην Ελλάδα) που κυμαίνονται από 42 έως 83 ίντσες.

Η σειρά 2024 περιλαμβάνει επίσης το πιο πρόσφατο Q-Series Soundbar, το Q990D, με δυνατότητα ρύθμισης 11.1.4 καναλιών μέσω του Wireless Dolby Atmos. Αυτό το μοντέλο έρχεται με πλήθος χαρακτηριστικών ενσωματώνοντας λειτουργίες όπως το Sound Grouping για γεμάτο ήχο. Επιπλέον, επιτρέπει στους χρήστες να απολαμβάνουν το περιεχόμενό τους μέσω των οπίσθιων ηχείων, χωρίς να ενοχλούν όσους βρίσκονται στο χώρο.

Οι λεπτές ηχόμπαρες S800D και S700D συνεχίζουν να προσφέρουν καταπληκτική ποιότητα ήχου, διατηρώντας κομψό σχεδιασμό, που συμβάλλει στην εξοικονόμηση χώρου. Επιπλέον, όλα τα soundbars της Samsung διαθέτουν προηγμένες τεχνολογίες ήχου, όπως το Q-Symphony, για απρόσκοπτη σύνδεση μεταξύ τηλεοράσεων και soundbars της εταιρείας και μία αριστοτεχνικά συνδεδεμένη εμπειρία ήχου.

Τέλος, η Samsung παρουσίασε το ολοκαίνουργιο Music Frame, που, αντλώντας έμπνευση από την τηλεόραση The Frame, συνδέει τον κορυφαίο ήχο με τον υψηλής αισθητικής σχεδιασμό. Αυτή η συσκευή επιτρέπει στους χρήστες να προβάλλουν προσωπικές εικόνες ή έργα τέχνης, ενώ απολαμβάνουν ασύρματο ήχο με έξυπνες λειτουργίες. Είτε χρησιμοποιείται ως αυτόνομη συσκευή είτε συνδυάζεται με τηλεόραση και Soundbar, το Music Frame υπόσχεται μια εκπληκτική ακουστική εμπειρία που ενσωματώνεται σε κάθε χώρο.

Προπαραγγελία και Ειδικές Προσφορές

Από σήμερα 24/4 και ως 14/5 επιλεγμένα προϊόντα της νέας σειράς θα είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία. Κατά την περίοδο των προπαραγγελιών θα ισχύουν οι παρακάτω ειδικές προσφορές :

  • Με κάθε προπαραγγελία από τη νέα σειρά τηλεοράσεων Samsung AI TV Neo QLED 8K (QN900D/QN800D), Neo QLED (QN90D/QN85D) και OLED (S95D), δώρο ο δεύτερης γενιάς φορητός projector της Samsung The Freestyle 2nd Gen.
  • Με κάθε αγορά της τηλεόρασης The Frame (LS03D), δώρο το υψηλής αισθητικής και ευκρίνειας ήχου Ultra Slim Soundbar (HW-S800B).
  • Με την προπαραγγελία του Music Frame (HW-LS60D) δωροεπιταγή αξίας 50€ για επόμενη αγορά.   

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα εικόνας και ήχου 2024 της Samsung, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Samsung.com/gr.   

*Σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο

Previous post Η Acer επεκτείνει τη σειρά laptop Chromebook Plus με νέο μοντέλο 14 ιντσών με επεξεργαστή Intel Core
Next post Η ViewSonic παρουσιάζει all-in-one LED οθόνες επόμενης γενιάς με βελτιωμένη αξιοπιστία και ευελιξία
Cosmote
mpro-emr

Διαβάστε δωρεάν προηγούμενα τεύχη του περιοδικού “OnLine”

ONLINE

eXtreme: Διαβάστε το δωρεάν!