Η Samsung Electronics ανακοινώνει τη σειρά The Wall for Virtual Production στο InfoComm 2023

Η Samsung Electronics ανακοινώνει τη σειρά The Wall for Virtual Production στο InfoComm 2023

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε τη νέα σειρά ψηφιακής σήμανσης στο InfoComm 2023, τη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση οπτικοακουστικών μέσων της Βόρειας Αμερικής, που πραγματοποιείται στο Ορλάντο της Φλόριντα έως τις 16 Ιουνίου. 

«Η τεχνολογία αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο κάθε επιχείρησης και η καινοτόμος σειρά ψηφιακής σήμανσης που παρουσιάζουμε στο InfoComm δίνει τη δυνατότητα σε εταιρείες, από όλους τους τομείς, να αναπτυχθούν», δήλωσε ο Hoon Chung, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Visual Display Business στη Samsung Electronics. «Η τελευταία προσθήκη στη σειρά The Wall είναι ιδιαίτερα συναρπαστική, κάνοντας την παραγωγή ταχύτερη και ευκολότερη στην τηλεόραση, στον κινηματογράφο και άλλους τομείς της δημιουργικής βιομηχανίας».

Παρουσιάζοντας τη σειρά The Wall for Virtual Production

Στο InfoComm, η Samsung παρουσίασε μια νέα αποκλειστική οθόνη, το The Wall for Virtual Production (IVC Model).

Τα στούντιο virtual production μπορούν να χρησιμοποιούν LED walls εξαιρετικά μεγάλου μεγέθους για να δημιουργούν εικονικό περιεχόμενο, προβάλλοντας οπτικά εφέ σε πραγματικό χρόνο, για μείωση του χρόνου και του κόστους παραγωγής περιεχομένου. Το Wall for Virtual Production ηγείται της αγοράς στην εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας.

Η οθόνη LED the Wall for Virtual Production διαθέτει επιλογές pixel P1.68 και P2.1, refresh rate ειδικά για studio (23.976, 29.97 και 59.94Hz) και τεχνική genlocking, που μπορεί να συγχρονίσει την οθόνη με το σήμα βίντεο της κάμερας. Η οθόνη διαθέτει, επίσης, ρυθμό ανανέωσης έως και 12.288 Hz, μέγιστη φωτεινότητα 1.500 nits, σταθερό λόγο αντίθεσης 35.000:1 (για P2.1) και ευρείες γωνίες θέασης έως και 170 μοίρες. Όλες αυτές οι νέες δυνατότητες συνδυάζονται, προσφέροντας υψηλό επίπεδο ποιότητας εικόνας για virtual περιεχόμενο.

H οθόνη The Wall for Virtual Production βασίζεται σε αρθρωτή τεχνολογία, επιτρέποντας ποικιλία επιλογών εγκατάστασης για διαφορετικά περιβάλλοντα και ανάγκες παραγωγής, που κυμαίνονται από μια τέλεια επίπεδη οθόνη έως και καμπυλότητα 6.000R. Μπορεί, επίσης, να κρεμαστεί ή να συνδυαστεί με άλλες οθόνες, ενώ χάρη στο σχεδιασμό της είναι ανθεκτική στη σκόνη και τα σωματίδια που συνήθως υπάρχουν σε χώρους παραγωγής.

Η ενσωματωμένη λύση Virtual Production Management (VPM) και το διαισθητικό user interface που διαθέτει, διευκολύνουν τη διαχείριση της οθόνης και χαρίζουν την υψηλότερη δυνατή ποιότητα εικόνας. Για να εμφανίζονται τα χρώματα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια, το The Wall for Virtual Production διαθέτει, επίσης, τρισδιάστατους πίνακες αναζήτησης (LUT) για διόρθωση χρώματος, επεξεργασία χρώματος HDR ευρείας γκάμας και ρύθμιση χρώματος μεταξύ μεμονωμένων στελεχών ή μονάδων. Το VPM είναι, επίσης, ικανό να ανιχνεύει και να επιλύει τυχόν προβλήματα που σχετίζονται με τα LED.

Στην InfoComm, η Samsung συνεργάζεται με τη Lux Machina, πρωτοπόρο της εικονικής παραγωγής και του σύγχρονου ICVFX (In-Camera Visual Effects) παρουσιάζοντας το The Wall for Virtual Production σε πραγματικές συνθήκες χρήσης. Η Lux Machina έχει εφαρμόσει αντίστοιχη τεχνολογία σε τηλεοπτικές σειρές όπως το “The Mandalorian” και το “House of the Dragon”, καθώς και σε broadcast events όπως το League of Legends World Championship, το NFL Honors και τα Βραβεία ACM.

«Το Wall έχει σχεδιαστεί για virtual παραγωγή», δήλωσε ο Zach Alexander, Πρόεδρος της Lux Machina. «Με υψηλό ρυθμό ανανέωσης, αληθινή αναπαράσταση χρωμάτων και ευρεία γωνία θέασης, πιστεύουμε ότι οι τεχνολογίες οθόνης όπως αυτή θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εισαγωγή της επόμενης γενιάς οπτικών εφέ, καθιστώντας πολύ πιο εύκολο για τα στούντιο να προσφέρουν έργα εικονικής παραγωγής υψηλής ποιότητας».

Η Samsung συνεργάζεται, επίσης, με τη Wētā FX ως τεχνικός συνεργάτης. Η Wētā FX είναι μια εταιρεία ψηφιακών οπτικών εφέ με έδρα τη Νέα Ζηλανδία που έχει δημιουργήσει οπτικά εφέ για μερικές από τις ταινίες με τις υψηλότερες εισπράξεις που έχουν γυριστεί ποτέ, όπως το “The Lord of the Rings”, το “Avatar” και το “Avatar: The Way of Water”.

«Το The Wall for Virtual Production της Samsung παρέχει εξαιρετική απόδοση χρωμάτων και ποιότητα εικόνας, ενώ χάρη στις λειτουργίες οθόνης και τα επίπεδα μαύρου μπορεί κανείς να ελέγξει την ακρίβεια του φωτός που στέλνει σε έναν όγκο με ευκολία. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την καινοτόμο ομάδα της Samsung και να δούμε πώς οι νέες τεχνικές και οι δυνατότητες μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία για τους storytellers μας», είπε η Kimball Thurston, CTO για το Wētā FX.

Το ολοκαίνουργιο Samsung QxC Crystal UHD Signage

Εκτός από το The Wall, η Samsung παρουσιάζει μία πλήρη γκάμα 20 νέων μοντέλων της παγκοσμίως διαθέσιμης σειράς QxC Series Crystal UHD Digital Signage Series. Οι οθόνες διαθέτουν σημαντικές αναβαθμίσεις στο σχεδιασμό και την απόδοση, προσδίδοντας απαράμιλλα χαρακτηριστικά και υψηλή ποιότητα εικόνας σε οποιοδήποτε εμπορικό περιβάλλον.

Η σειρά QxC περιλαμβάνει πέντε οθόνες QHC με 700 nits φωτεινότητας (75”, 65”, 55”, 50”, 43”), οκτώ οθόνες QMC με 500 nits φωτεινότητας (98”, 85”, 75”, 65”, 55”, 50”, 43”, 32”) και επτά οθόνες QBC με 350 nits φωτεινότητας (98”, 85”, 75”, 65”, 55”, 50”, 43”).

Τα πλαίσια (bezels) της σειράς QxC είναι σταθερά και ομοιόμορφα και στις τέσσερις πλευρές της οθόνης, χρησιμοποιώντας ίδιο πάχος και διαστάσεις για να δημιουργήσουν ένα συμμετρικό σχέδιο. Οι οπές στερέωσης VESA βρίσκονται στο κέντρο των οθονών για να διασφαλιστεί η ασφαλής τοποθέτηση. Η σειρά έχει πάχος 28,5 mm, 40% πιο λεπτή από το προηγούμενο μοντέλο.

Όλες οι οθόνες QxC διαθέτουν ένα νέο, εύκολο στη χρήση και διαισθητικό user interface, ανάλυση 4K UHD και το νέο λειτουργικό σύστημα Tizen 7.0 που προσφέρει ασφάλεια και αναβαθμισμένες λειτουργίες ψηφιακής σήμανσης.. Το SmartView+ συνδέει ασύρματα τις οθόνες σε έως και έξι συσκευές ταυτόχρονα, ενώ τα αντιανακλαστικά πάνελ ελαχιστοποιούν την αντανάκλαση του φωτός για μια ανεμπόδιστη εμπειρία θέασης. Επιπλέον, όλα τα μοντέλα QxC διαθέτουν αισθητήρα ECO που μπορεί να ανιχνεύσει τη φωτεινότητα του περιβάλλοντος και να βελτιστοποιήσει ανάλογα τη φωτεινότητα της οθόνης.

Η Samsung φέρνει την εποχή οθονών All-In-One LED 

Η Samsung παρουσιάζει, επίσης, το LED All-in-One (Μοντέλο IAC), μια οθόνη LED Full HD 130 ιντσών με αναλογία διαστάσεων 16:9. Το προσυναρμολογημένο κιτ πλαισίου επιτρέπει στους χρήστες να εγκαταστήσουν την οθόνη, απλώς κρεμώντας την στον τοίχο.

Το LED All-in-One διαθέτει έναν λεπτεπίλεπτο σχεδιασμό 56 mm (έως 64 mm με τη βάση τοίχου Slim Fit). Με μέγιστη φωτεινότητα στα 1.000 nits και ρυθμό ανανέωσης 3.840 Hz, το αποτέλεσμα στην ποιότητα βίντεο είναι εκπληκτικό. Ακόμη, το ενσωματωμένο Samsung S-Box έχει υποστήριξη για ενσωματωμένη αναπαραγωγή πολυμέσων και Microsoft 365, παρέχοντας τα πιο πρόσφατα εμπορικά εργαλεία για πλήρη αξιοποίηση της μεγάλη οθόνης LED σε επαγγελματικά περιβάλλοντα.

Πιστοποίηση Industry-First Carbon Footprint από την TUV Rheinland

Εκτός των νέων προιόντων  ψηφιακής σήμανσης, η Samsung Electronics ανακοίνωσε ότι η σειρά Smart Signage του 2023 έχει κερδίσει μια σειρά από πιστοποιήσεις, από αναγνωρισμένα ινστιτούτα στη Γερμανία και τις ΗΠΑ, ως προϊόντα φιλικότερα προς το περιβάλλον.

Το 2023 Smart Signage (QMC Model) και The Wall All-in-One (IAB Model) έγιναν τα πρώτα μοντέλα σήμανσης που έλαβαν πιστοποίηση προϊόντος για αποτύπωμα άνθρακα από την TÜV Rheinland, τον παγκόσμιο οργανισμό δοκιμών. Η TÜV Rheinland, που ιδρύθηκε το 1872 και εδρεύει στην Κολωνία της Γερμανίας, παρέχει υπηρεσίες πιστοποίησης ποιότητας και ασφάλειας σε πολλές βιομηχανίες.

Ο οργανισμός υπολογίζει την πιστοποίηση του αποτυπώματος άνθρακα αξιολογώντας την ποσότητα των αερίων του θερμοκηπίου που παράγονται σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του προϊόντος, από την παραγωγή έως τη διάθεση, με βάση διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα. Η πιστοποίηση από την TÜV Rheinland ακολουθεί μια άλλη πρόσφατη και αξιοσημείωτη αναγνώριση για τη Samsung από το Carbon Trust2.

Το 2023 Smart Signage (QMC Model) έχει λάβει επίσης την πιστοποίηση ENERGY STAR 8.0 από την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος για την ενεργειακή του απόδοση και πιστοποίηση Ηλεκτρονικού Εργαλείου Περιβαλλοντικής Αξιολόγησης Προϊόντων (EPEAT) ως αναγνώριση των οικολογικών προσπαθειών, όπως η χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού.

Η Samsung βρίσκεται στο περίπτερο #1143 στο InfoComm 2023. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα οπτικής απεικόνισης, επισκεφθείτε το: https://displaysolutions.samsung.com/main/index 

Previous post Απογειώστε το beach party με τα φορητά ηχεία bluetooth της LG
Next post Η σειρά realme 11 κυκλοφορεί στις 20 Ιουνίου με SuperZoom Camera 200MP OIS και ανακοινώνει τη συνεργασία της με το Lonely Planet 
mpro-emr

Διαβάστε δωρεάν προηγούμενα τεύχη του περιοδικού “OnLine”

ONLINE

eXtreme: Διαβάστε το δωρεάν!