3+3 λόγοι που τα Logitech MX Mechanical και MX Master 3S εξακολουθούν να αποτελούν το κύριο εργαλείο δουλειάς μας!

3+3 λόγοι που τα Logitech MX Mechanical και MX Master 3S εξακολουθούν να αποτελούν το κύριο εργαλείο δουλειάς μας!

Πριν από λίγο καιρό σας παρουσιάσαμε το ποντίκι MX Master 3S και το μηχανικό ασύρματο πληκτρολόγιο MX Mechanical. Έχοντας συμβιώσει αρκετές εβδομάδες μαζί τους, επανερχόμαστε με το «καταστάλαγμα» της εμπειρίας μας για τα δυο αυτά αξιοθαύμαστα περιφερειακά.

 Όσο γρήγορος κι αν είναι ένας υπολογιστής, αν ο τρόπος που του μεταβιβάζουμε τις εντολές μας δεν είναι λειτουργικός, η παραγωγικότητά μας πέφτει κατακόρυφα. Το ποντίκι και το πληκτρολόγιο αποτελούν τον κυριότερο δίαυλο επικοινωνίας με το λειτουργικό σύστημα και όλες του τις εφαρμογές, οπότε κάθε έξυπνα τοποθετημένη επένδυση σε αυτό το δίδυμο περιφερειακών μεταφράζεται σε πιο άνετη και ταχύτερη καθημερινή εργασία. Το μηχανικό πληκτρολόγιο Logitech MX Mechanical και το ποντίκι Logitech MX Master 3S δεν πέρασαν απλά από τον «πάγκο» των δοκιμών μας, αλλά κέρδισαν τη θέση τους ως αναντικατάστατοι «συνεργάτες» μας όλη αυτή την περίοδο. Οι λόγοι ακολουθούν…

 

Logitech MX Mechanical

1) Μηχανικοί διακόπτες δίχως τον ενοχλητικό θόρυβο: Επειδή ούτε ζούμε ούτε εργαζόμαστε μόνοι μας, προτιμήσαμε την «Tactile Quiet» έκδοση με την τελευταία γενιά μηχανικών διακοπτών χαμηλού προφίλ στην Brown εκδοχή τους. Οι συγκεκριμένοι απτικoί – αθόρυβοι διακόπτες πλήκτρων καθιστούν το MX Mechanical το πιο αθόρυβο μηχανικό πληκτρολόγιο της Logitech. Για τους πιο… μερακλήδες, βέβαια, υπάρχει η επιλογή «Clicky» με τους αισθητά πιο θορυβώδεις Blue διακόπτες, καθώς και η ενδιάμεση λύση «Linear» με Red διακόπτες.

2) Έξυπνος οπίσθιος λευκός φωτισμός: έρχεται με έξι εναλλακτικές επιλογές και προσαρμόζει αυτόματα την έντασή του βάσει του φωτισμού του περιβάλλοντος. Ας μην ξεχνάμε πως μιλάμε για ένα ασύρματο πληκτρολόγιο, οπότε η αυτόματη απενεργοποίηση του backlight όποτε δεν χρειάζεται, με στόχο την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης μπαταρίας, είναι σαφώς ευπρόσδεκτη.

3) Επαναφορτιζόμενη μπαταρία: Η αυτονομία του MX Mechanical διαρκεί τουλάχιστον μισό μήνα, ακόμα και με εντατική χρήση. Αν απενεργοποιήσετε τον οπίσθιο φωτισμό ενδέχεται να περάσουν έως και 10 μήνες μέχρι να χρειαστεί επαναφόρτιση! Τέλος, φορτίζοντας για μόλις 15 λεπτά με το USB Type-C καλώδιο (συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία) αποκτάτε μια ημέρα αδιάκοπης χρήσης!

 

Logitech MX Master 3S

1) Απολαυστική υφή και αθόρυβη λειτουργία: Δεν υπάρχει καλύτερη αίσθηση από το να ξεκουράζουμε την παλάμη μας πάνω στην επιφάνεια του MX Master 3S. Το συγκεκριμένο ποντίκι έχει έναν μοναδικό τρόπο να υποδέχεται το χέρι μας, ενισχύοντας την ακρίβεια των κινήσεών μας. Η… ζεν αίσθηση χρήσης υπογραμμίζεται και από την αθόρυβη λειτουργία, καθώς το MX Master 3S προσφέρει κατά 90% πιο «ήσυχα» κλικ σε σύγκριση με το MX Master 3!

2) «Χειρουργική» ακρίβεια: Ο οπτικός αισθητήρας των 8.000 DPI αποδίδει εξαιρετικά πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια και αν δοκιμάσαμε το ποντίκι της Logitech, συμπεριλαμβανομένης και της γυάλινης.

3) MagSpeed: Για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο! Ο ρυθμιζόμενος ηλεκτρομαγνητικός τροχός MagSpeed αποτελεί από μόνος του ικανή αιτία αγοράς. Μπορεί να διασχίσει μέχρι και 1.000 γραμμές σε ένα δευτερόλεπτο και να ρυθμιστεί μέσω του ειδικού κουμπιού στη στιγμή, ανάλογα με την εργασία που πραγματοποιούμε. Η ικανοποίηση που παίρνει κανείς σε κάθε κύλιση της ροδέλας είναι απερίγραπτη! Ευπρόσδεκτο bonus o extra πλευρικός τροχός κύλισης για ταχύτερη οριζόντια πλοήγηση.

 

Και ο… ερωτεύσιμος κοινός τους παρονομαστής

Κλείνουμε με μια λειτουργία που αφορά τόσο το MX Mechanical πληκτρολόγιο όσο και το MX Master 3S. Αμφότερα υποστηρίζουν τόσο Bluetooth συνδεσιμότητα όσο και σύνδεση μέσω της ασύρματης τεχνολογίας Logi Bolt. Για τη δεύτερη επιλογή θα χρειαστεί να τοποθετήσετε τον παρεχόμενο δέκτη σε μια USB θύρα του υπολογιστή. Το σημαντικότερο, όμως, είναι πως και τα δυο περιφερειακά μπορούν να συνδεθούν σε έως και τρεις διαφορετικές συσκευές, ενώ είναι συμβατά με όλα τα δημοφιλή λειτουργικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των Windows, macOS, iPadOS, Android, Chrome OS και Linux. Μέσω τριών ειδικών «Easy Switch» κουμπιών μπορείτε να επιλέγετε ανά πάσα στιγμή με ποιο laptop, desktop, tablet ή smartphone θέλετε να είστε συνδεδεμένοι ώστε να εργάζεστε ταυτόχρονα σε πολλαπλές συσκευές.

Βρείτε το ποντίκι MX Master 3S και το πληκτρολόγιο MX Mechanical (καθώς και τη Mini έκδοσή του χωρίς το αριθμητικό πληκτρολόγιο) στο https://www.logitech.com/el-gr/products/keyboards/mx-mechanical.html  &  https://www.logitech.com/el-gr/products/mice/mx-master-3s.910-006559.html

 

Previous post Τα νέα iPhone 14, Apple Watches και AirPods Pro (2ης γενιάς) έρχονται σε COSMOTE & ΓΕΡΜΑΝΟ
Next post Το HUAWEI WATCH GT 3 Pro κέρδισε το βραβείο EISA για το καλύτερο smartwatch 2022-2023
Cosmote
mpro-emr

Διαβάστε δωρεάν προηγούμενα τεύχη του περιοδικού “OnLine”

ONLINE

eXtreme: Διαβάστε το δωρεάν!