HUAWEI WATCH GT 3 Pro: Κυριαρχεί από το βυθό της θάλασσας μέχρι την κορυφή της αισθητικής!

HUAWEI WATCH GT 3 Pro: Κυριαρχεί από το βυθό της θάλασσας μέχρι την κορυφή της αισθητικής!

Μπορεί το premium στιλ του κορυφαίου ρολογιού της HUAWEI να παραπέμπει περισσότερο σε νυχτερινή έξοδο παρά σε αθλητικές δραστηριότητες, ωστόσο το νέο πολυτελέστατο κόσμημα του κινεζικού κολοσσού συγκεντρώνει ό,τι πιο σύγχρονο όσον αφορά σε μετρήσεις φυσικής κατάστασης.

Ο κλάδος των ρολογιών εξελίσσεται εδώ και αιώνες βασισμένος στις αρχές της εμμονικής ακρίβειας και της εξαντλητικής λεπτομέρειας, οπότε η νεοσύστατη κατηγορία των smartwatches δεν είναι εύκολο να «ποτιστεί» μέσα σε ελάχιστα χρόνια με το ανάλογο πάθος για τελειότητα, τόσο στον αισθητικό όσο και στον λειτουργικό τομέα. Αυτό, τουλάχιστον, πιστεύαμε μέχρι να πάρουμε στα χέρια μας την Titanium έκδοση του HUAWEI WATCH GT 3 Pro, ένα ρολόι που έρχεται διαθέσιμο σε δύο διαμέτρους (46mm και 42mm) δίχως να διστάσει να προκαλέσει την κυριαρχία των εμβληματικών επιτευγμάτων της… παραδοσιακής ωρολογοποιίας όσον αφορά στο design και την ποιότητα κατασκευής.

Premium κατασκευή που κέρδισε την καρδιά μας (και το κατέγραψε με ECG!)


Η Titanium Edition, λοιπόν, την οποία είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στον καρπό μας αποτελεί ένα ιδιαίτερο κράμα των διαχρονικών αρχών καλαισθησίας που διέπουν την τέχνη της κατασκευής ρολογιών με την τεχνολογική αρτιότητα που με έναν μυστηριώδη τρόπο η HUAWEI κατορθώνει διαρκώς να δανείζεται… από το μέλλον! Το αύριο της τεχνολογίας κατατίθεται μπροστά στα μάτια μας μέσα από μια μεγάλη έγχρωμη AMOLED οθόνη αφής 1,43 ιντσών, με ευκρινέστατη ανάλυση (466 x 466 pixels) και με εξαιρετική φωτεινότητα, η οποία καθιστά το περιεχόμενο ευδιάκριτο ακόμα και κάτω από το άπλετο φως μιας ηλιόλουστης καλοκαιρινής ημέρας. Δεν είναι, όμως, οι τεχνικές προδιαγραφές της οθόνης αυτές που προκαλούν τα πρώτα χαμόγελα ευτυχίας στον τυχερό κάτοχο ενός HUAWEI WATCH GT 3 Pro. Η ποιότητα κατασκευής και η αδιαμφισβήτητη κλάση που αποπνέει το νέο smartwatch της HUAWEI είναι τα στοιχεία εκείνα που επιβεβαιώνουν πρώτα πως κάθε ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου ρολογιού επένδυσε σοφά τα χρήματά του. Το ανθεκτικό μα ταυτόχρονα ελαφρύ σώμα από τιτάνιο (μόλις 54 γρ. χωρίς το μπρασελέ) έχει γυαλιστεί με ειδικές τεχνικές, για τρισδιάστατο φινίρισμα. Το αδιαπέραστο κρύσταλλο ζαφειριού υπογράφει την μακροημέρευση του καντράν, ενώ το κεραμικό υψηλής τεχνολογίας στην πίσω πλευρά έχει υποστεί πάνω από 60 διαδικασίες επεξεργασίας, για να μετατραπεί από σκόνη ζιρκονίας, στο τελικό προϊόν που αγκαλιάζει ευχάριστα το χέρι μας.

Η 3D περιστρεφόμενη κορώνα δεν αποτελεί μόνο φόρο τιμής στο διαχρονικό design κλασικών ρολογιών αλλά και έναν εξαιρετικά εύχρηστο τρόπο για να πλοηγηθεί κανείς στα μενού της συσκευής, να κάνει zoom in και zoom out ή να προσαρμόσει τις εκάστοτε ρυθμίσεις του, κάνοντας «κλικ» για να επιβεβαιώσει την επιλογή του. Κάθε περιστροφή, μάλιστα, συνδυάζεται με μια ανεπαίσθητη δόνηση που χαρίζει επιπρόσθετη… ζωντάνια στην όλη διαδικασία. Κάτω από την κορώνα είναι τοποθετημένο ένα κουμπί ECG (ηλεκτροκαρδιογράφημα) το οποίο επιτρέπει εποπτεία της καρδιακής δραστηριότητας με έναν άμεσο και εύκολο τρόπο (λειτουργία που αφού λάβει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις θα ενεργοποιηθεί εντός λίγων μηνών και στη χώρα μας). Το κουμπί ECG χρησιμοποιεί μια επίστρωση ματ τιτανίου, με ηλεκτρόδια υψηλής πιστότητας που μπορούν να καταγράψουν με ακρίβεια την καρδιακή λειτουργία μέσα σε 30 δευτερόλεπτα, απλά αγγίζοντάς το. Παράλληλα, μπορείτε να προγραμματίσετε την ενέργεια που θα πραγματοποιεί το συγκεκριμένο κουμπί όταν το πατάτε (πχ άμεση πρόσβαση στις ρυθμίσεις ή στο μενού καταγραφής αθλητικής δραστηριότητας).

Εμείς μπορεί να δοκιμάσαμε και να λατρέψαμε την Titanium Edition, μα το γυναικείο κοινό αναμφίβολα θα προτιμήσει την ελαφρώς μικρότερη και σαφώς πιο θηλυκή Ceramic έκδοση, όπου ο μινιμαλισμός του κεραμικού συναντά την λάμψη του μετάλλου, με επιλογή ανάμεσα σε χρυσή ή ασημένια στεφάνη που έχει σμιλευθεί ακολουθώντας το μοτίβο μιας αλληλουχίας 24 κυμάτων, δανεισμένης από τα κοχύλια.

Για ελεύθερη κατάδυση και ψυχική… ανάδυση!

Έχουμε αναφερθεί και σε προηγούμενα μέλη της οικογένειας των wearables της HUAWEI για τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία έχει περάσει την καταγραφή των αθλημάτων σε άλλο επίπεδο. Το HUAWEI WATCH GT 3 Pro διαθέτει υποστήριξη για πάνω από 100 sports modes, με νεότερη όλων την προσθήκη του επαγγελματικού mode ελεύθερης κατάδυσης, γεγονός ιδιαιτέρως εκτιμητέο από πλήθος φίλων του σπορ στη χώρα μας. Μετά από 200 γύρους δοκιμών πίεσης νερού, το ρολόι εκπληρώνει το μηχανολογικό πρότυπο EN 13319 και επιτυγχάνει πρωτοποριακή αδιάβροχη απόδοση (IP68, 5 ATM), η οποία μπορεί να υποστηρίξει ελεύθερη κατάδυση, σε βάθος έως και 30 μέτρα. Tο Free Diving mode παρέχει πληροφορίες κατάδυσης σε πραγματικό χρόνο, ενσωματώνοντας συγχρόνως και δυνατότητες εκπαίδευσης άπνοιας, με προσαρμόσιμους πίνακες, λειτουργώντας ως εξατομικευμένος βοηθός για τη βελτίωση της ικανότητας των δυτών να κρατούν την αναπνοή τους.

Για όσους, πάλι, προτιμούν να πατούν ξηρά, η λειτουργία έξυπνου σχεδίου τρεξίματος και ο ακριβέστατος γεωγραφικός εντοπισμός που εξασφαλίζει το Dual-Band GNSS πέντε δορυφορικών συστημάτων (GPS, Beidou, GLONASS, Galileo, QZSS), επιτρέπουν ακόμα πιο αποδοτικές προπονήσεις με αναλυτική χαρτογράφηση. Με τη βοήθεια του HUAWEI WATCH GT 3 Pro μπορείτε να δημιουργήσετε το προσωπικό σας σχέδιο βάσει φυσικής κατάστασης, ιστορικού  και στόχων, με αξιολόγηση δεδομένων όπως ρυθμός, καρδιακοί παλμοί, απόσταση κ.α. Το περιβάλλον χρήσης δεν περιορίζεται στην απλή καταγραφή αλλά προχωρά σε επαγγελματικές συμβουλές που εξελίσσονται παρέα με τις επιδόσεις σας, διατηρώντας συμβατότητα με πάνω από 60 εφαρμογές προπόνησης από όλο τον κόσμο, όπως π.χ. το Runtastic και το Komoot. Κάθε σας δραστηριότητα, από γκολφ μέχρι σκι αντοχής μπορείτε να την απολαμβάνετε… μετά μουσικής, καθώς το ρολόι μπορεί να φιλοξενήσει στον αποθηκευτικό του χώρο (πάνω από 25GB διαθέσιμα) όλα τα αγαπημένα σας τραγούδια, για να τα ακούτε από το ηχείο του ρολογιού ή από τα bluetooth ακουστικά σας με απευθείας σύνδεση, χωρίς να χρειάζεστε το κινητό σας. Φυσικά, αν προτιμάτε μπορείτε να ελέγξετε την playlist του κινητού σας από την οθόνη του HUAWEI WATCH GT 3 Pro, αξιοποιώντας και εφαρμογές όπως Spotify κ.α.

Ακόμα ένα λιθαράκι στο μονοπάτι προς την σωματική και ψυχική σας ανάταση βάζει και ο βοηθός υγείας Healthy Living Shamrock μέσω του οποίου μπορείτε να ορίζετε τακτικές υπενθυμίσεις σχετικές με προκλήσεις υγείας, ημερήσια πρόσληψη νερού, λήψη φαρμάκων, καθημερινή επίγνωση, χρονοδιάγραμμα ύπνου ή όγκου άσκησης κ.α. Το… τριφύλλι της ευεξίας φροντίζει να σας ενθαρρύνει παράλληλα να καλλιεργήσετε καλές και υγιεινές συνήθειες, παρά τον πολυάσχολο τρόπο ζωής σας!

Πανόπτης υγείας!

Το HUAWEI WATCH GT 3 Pro προκειμένου να αντεπεξέλθει με μεγαλύτερη συνέπεια στις απαιτήσεις του ρόλου του προπονητή, διαθέτει ένα υπερπλήρες «οπλοστάσιο» εργαλείων που μετρούν σε πραγματικό χρόνο την φυσική κατάσταση. Στη συγκεκριμένη συσκευή, μάλιστα, σας περιμένει και κάτι καινούργιο, εκτός από την τεχνολογία HUAWEI TruSeen 5.0+ που παρακολουθεί τον καρδιακό ρυθμό σας για όλο το 24ωρο και υποστηρίζει την λειτουργία οξυμέτρου για μέτρηση του επιπέδου οξυγόνου στο αίμα. Στο ψηφιακό… κέντρο ελέγχου της υγείας σας προστίθεται και η λειτουργία του ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ECG) που προαναφέραμε. Πιστοποιημένη ως ιατρική συσκευή Κλάσης ΙΙ από την Εθνική Υπηρεσία Ιατρικών Προϊόντων της Κίνας, η εφαρμογή ECG της HUAWEI διαθέτει αισθητήρα υψηλής απόδοσης και παρέχει μέτρηση σε πραγματικό χρόνο, πληροφορίες σχετικά με τον φλεβοκομβικό ρυθμό, την κολπική μαρμαρυγή και πολλά άλλα. Επιπλέον, το HUAWEI WATCH GT 3 Pro υποστηρίζει την ανίχνευση αρτηριακής ακαμψίας, η οποία μπορεί να ελέγξει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Ακόμα και όσο κοιμάστε, το HUAWEI TruSleep 2.0 παρακολουθεί την πορεία του ύπνου σας, καταγράφοντας σε πραγματικό χρόνο τον καρδιακό παλμό και την αναπνοή με στόχο την αξιολόγηση της ποιότητάς του για την μετέπειτα παροχή πολύτιμων συμβουλών.

Smart is art

Η ειδοποιός διαφορά μεταξύ ενός πραγματικού smartwatch και ενός οικονομικότερου fitness band είναι φυσικά το «smart» χαρακτηριστικό της πρώτης κατηγορίας, η δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών και η προσαρμογή της λειτουργικότητάς του βάσει των διαφορετικών απαιτήσεων του εκάστοτε χρήστη. Το HUAWEI WATCH GT 3 Pro ανάγει σε μια ξεχωριστή… τέχνη τις smart λειτουργίες που μπορεί να ενσωματώσει, καθώς υποστηρίζει μεταξύ άλλων κλήσεις Bluetooth, έναν έξυπνο φωνητικό βοηθό, εμφάνιση των ειδοποιήσεων του κινητού και, φυσικά, δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών μέσω μιας ειδικής έκδοσης του AppGallery. Να επισημάνουμε σε αυτό το σημείο πως η δοκιμή μας πραγματοποιήθηκε με το που… προσγειώθηκε το HUAWEI WATCH GT 3 Pro στη χώρα μας, οπότε τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές το κατάστημα εφαρμογών διαθέτει μόνο λίγες δεκάδες apps, αλλά ελπίζουμε σύντομα το πλήθος αυτό να αυξηθεί αισθητά. Επίσης, κάτι άλλο που θα θέλαμε να προστεθεί σύντομα είναι η δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών χρησιμοποιώντας μόνο το ρολόι. Το ευχάριστο είναι πως το χαρισματικό wearable του κινεζικού κολοσσού συνεργάζεται άψογα με οποιοδήποτε smartphone, ανεξαρτήτως κατασκευαστή και λειτουργικού.

Ρολόι για τον καρπό, όχι για τον φορτιστή

Τι να κάνει κανείς το τέλειο ρολόι αν αυτό περνάει περισσότερη ώρα φορτίζοντας σε κάποιο κομοδίνο παρά στον καρπό του ιδιοκτήτη του. Ευτυχώς, τα GT 3 Pro μοντέλα ανταποκρίνονται στα υψηλά στάνταρ που έχει θέσει τα τελευταία χρόνια η σειρά GT, προσφέροντας έως και 14 ημέρες αυτονομίας για την Titanium έκδοση που δοκιμάσαμε. Ακόμα και κάτω από εξαιρετικά έντονη… ενθουσιώδη χρήση, δεν θα χρειαστεί να το ξαναφορτίσετε πριν κλείσει μια εβδομάδα αποχής από πρίζες. Όταν έρθει αυτή η στιγμή, η φόρτιση πραγματοποιείται κατά 30% ταχύτερα σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση, απλά ακουμπώντας το ρολόι πάνω στην μικροσκοπική βάση φόρτισης που περιλαμβάνεται στη συσκευασία.


Μας άρεσε

  • Πρωτόγνωρη αίσθηση premium κατασκευής για τα δεδομένα των smartwatch
  • Εξαιρετική ακρίβεια στις μετρήσεις υγείας και φυσικής κατάστασης με ηλεκτροκαρδιογράφημα, θερμομέτρηση, καταγραφή παλμών, ανίχνευση ποσοστού οξυγόνου στο αίμα κ.α.
  • Πληρέστατο σε λειτουργίες και υποστήριξη αθλημάτων
  • Αντέχει σε ελεύθερη κατάδυση βάθους 30 μέτρων!

Δεν μας άρεσε

  • Περιμένουμε περισσότερες εφαρμογές στο AppGallery
  • Θα ήταν ιδανικό να μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε ανέπαφες πληρωμές μόνο με το ρολόι!

ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: Wearable of the year*

Το HUAWEI WATCH GT 3 Pro αποτελεί για τη συντακτική ομάδα του www.techpress.gr μια εμβληματική πρόταση στην κατηγορία των wearables που καθιστά πιο ελκυστικό ένα smartwatch ακόμα και σε όσους αναζητούν μια premium πρόταση με ξεχωριστό design και ανεξάντλητες δυνατότητες αντί για απλά ακόμα ένα τεχνολογικό gadget…

*Αφορά τη σεζόν 2021-2022 (από 1 Ιουνίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022)


 

Previous post Προτιμάς ταινίες δράσης ή παιχνίδι μέχρι τέλους; Τα νέα soundbars της LG καλύπτουν όλες τις ανάγκες
Next post Η realme ταράζει τα νερά στην αγορά των smartphone με τη σειρά GT NEO 3 που φτάνει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη στις 8 Ιουνίου!
Cosmote
mpro-emr

Διαβάστε δωρεάν προηγούμενα τεύχη του περιοδικού “OnLine”

ONLINE

eXtreme: Διαβάστε το δωρεάν!