Νίκη για ήρωες: AGON 49” κυρτές οθόνες AG493UCX2 και AG493QCX

Νίκη για ήρωες: AGON 49” κυρτές οθόνες AG493UCX2 και AG493QCX

Η πρώτη μάρκα οθονών gaming και αξεσουάρ πληροφορικής στον κόσμο, AOC ξεκινά εκ νέου το gaming χαρτοφυλάκιο της, από οθόνες έως ακουστικά, μηχανικά πληκτρολόγια, ποντίκια, mouse mats και πολλά άλλα για παίκτες όλων των επιπέδων, με τη νέα ομπρέλα AGON της AOC .



Πρόσφατα ανακοινώθηκε, η πρώτη κατηγορία AOC GAMING που καθορίζει τις ανάγκες των ψηφιακών εξερευνητών. Τώρα, η κατηγορία οθονών και περιφερειακών AGONδημιουργεί ένα οικοσύστημα προϊόντων που είναι συμβατά μεταξύ τους για μια εντυπωσιακή και κομψή ατμόσφαιρα παιχνιδιού και μπορούν να ικανοποιήσουν απαιτητικούς, ανταγωνιστικούς gamers.

Κατασκευασμένη για ήρωες

Σημαντικές δυνάμεις ενώνονται στον κόσμο, με ήρωες που φέρουν το banner της AGON. Οι ήρωες στην πραγματική σκηνή παιχνιδιών για PC είναι οι σκληροπυρηνικοί, ανταγωνιστικοί παίκτες καθώς και οι δημιουργοί περιεχομένου. Συνδυάζουν τα ατομικά τους ταλέντα και τη συνεργασία για να φτάσουν στην κορυφή του διαγωνισμού και να δείξουν τι μπορεί να πετύχει κάποιος με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Για αυτούς τους ήρωες, η σειρά AGON («ανταγωνισμός» / «διαγωνισμός» στα Αρχαία Ελληνικά) είναι σίγουρα ο κατάλληλος σύντροφος που χρειάζονται.

Ως εκ τούτου, τα πρώτα μοντέλα από την επανέναρξη της σειράς AGON είναι δύο κυρτές εξαιρετικά ευρείες οθόνες άξιες για ήρωες: η  49’’ (124,5 cm) AG493UCX2 με επιβλητικό ρυθμό ανανέωσης 165 Hz, καθώς και η 49″ AG493QCX, με ρυθμό ανανέωσης 144 Hz. Με την αναλογία διαστάσεων 32:9, η AG493UCX2 συνδυάζει ουσιαστικά δύο οθόνες QHD 27 ιντσών σε ένα συνεχές panel με ανάλυση DQHD (5120 x 1440) και η AG493QCX κάνει το ίδιο για δύο οθόνες Full HD 27 ιντσών με ανάλυση DFHD (3840×1080). Και οι δύο οθόνες χρησιμοποιούν VA panel για βαθιά έντονα μαύρα, πλούσια χρώματα και υψηλή αναλογία αντίθεσης για εκπληκτικές εικόνες, υποστηριζόμενες από την προδιαγραφή VESA Certified DisplayHDR 400.

Τα μεγάλα αποτελέσματα απαιτούν μεγάλες φιλοδοξίες

“Η προηγούμενή σειρά AGON συνεχίζει να είναι το απόλυτο brand οθονών  για σκληροπυρηνικούς και ενθουσιώδεις παίκτες. Τα μοντέλα AGON 49” εκτιμώνται ιδιαίτερα από τους οπαδούς των αγώνων και των προσομοιώσεων, αλλά επίσης αγαπιούνται από απομακρυσμένους εργαζόμενους και δημιουργούς περιεχομένου. Χάρη στους υψηλότερους ρυθμούς ανανέωσης των νέων μοντέλων και τον αυξανόμενο αριθμό παιχνιδιών που υποστηρίζουν την αναλογία διαστάσεων 32:9, οι παίκτες μπορούν να απολαύσουν μια συναρπαστική εμπειρία σε ακόμη περισσότερα είδη παιχνιδιών, όπως το FPS ή το MOBA.“, λέει ο César Reyes Acosta, Gaming Product Manager / IT Accessories & Touch Monitors Team Leader στην AOC Europe.

Περισσότερα για να δείτε, περισσότερα για επεξεργασία

Η οθόνη 49″ AGON AG493UCX2 είναι εξοπλισμένη με ένα εξαιρετικά ευρύ 32:9 VA panel και σχεδιασμό χωρίς πλαίσιο, το οποίο θυμίζει με τη φουτουριστική της καμπύλη διαστημόπλοιο επιστημονικής φαντασίας. Η καμπυλότητα 1800R γέρνει απαλά προς το χρήστη και γεμίζει την περιφερειακή του όραση, όπως ένα σετ VR στο γραφείο, χωρίς εμπόδια στη μέση της οθόνης.

Σε παιχνίδια αγώνων sim, οι μεγάλες, εξαιρετικά ευρείες οθόνες, όπως  η AG493UCX2, αυξάνουν την επίγνωση της κατάστασης, δείχνοντας μια ευρύτερη εικόνα στον κόσμο του παιχνιδιού, που επιτρέπει στον παίκτη να απεικονίσει την κλίμακα καλύτερα στο μυαλό του και να τον αφήσει να στρίψει στον ιδανικό χρόνο για να προχωρήσει. Ή, σε τίτλους προσομοίωσης  πτήσης, αυτή η επιπλέον οθόνη καθιστά την εμφάνιση πολλών μικρών σημείων και δεικτών, οπτικών αναφορών, γραφημάτων, πολύ πιο εύκολη. Η AG493UCX2 υπερέχει ιδιαίτερα σε παιχνίδια που παίζονται από την οπτική γωνία του πρώτου προσώπου, αλλά όλα τα παιχνίδια επωφελούνται από τον επιπλέον χώρο στην οθόνη, είτε παιχνίδια RTS, όπου οι παίκτες μπορούν να δουν την αρχική τους βάση και τα σύνορα ταυτόχρονα, είτε παιχνίδια MMO με πολλές αλληλεπιδράσεις την ίδια ώρα.

Παρά το τεράστιο μέγεθός της, η AG493UCX2 έχει τόσο γρήγορη ανταπόκριση όπως και τα κοντινά ξαδέλφια της, χάρη στο ρυθμό ανανέωσης 165 Hz και το χρόνο απόκρισης MPRT 1 ms (4 ms GtG), που ανεβάζει την αδρεναλίνη στον αγώνα. Οι δημιουργοί περιεχομένου ή οι streamers μπορούν να συνδέσουν δύο υπολογιστές (έναν υπολογιστή ροής/έναν υπολογιστή εργασίας και έναν υπολογιστή  gaming) και να τους ελέγξουν με ένα σύνολο περιφερειακών χάρη στον ενσωματωμένο διακόπτη KVM και στη σύνδεση USB-C που μπορεί ταυτόχρονα να μεταφέρει βίντεο και να τροφοδοτήσει/να φορτίσει φορητούς υπολογιστές με έως και 65 W. Είναι ταυτόχρονα ένα θηρίο παραγωγικότητας και μια μηχανή βύθισης.

Προσομοίωση της αδρεναλίνης

Η οθόνη 49 “AGON AG493QCX είναι παρόμοια με την αδερφή της, προσφέροντας μια εμπειρία βασισμένη σε Full HD αντί για QHD στη AG493UCX2. Σε μια πλήρως εξοπλισμένη sim ρύθμιση με λογική απόσταση από την οθόνη, η AG493QCX προσφέρει μια υπέροχη εμπειρία βύθισης και σε αντίθεση το QHD αδελφάκι της, η χαμηλότερη ανάλυση επιβαρύνει λιγότερο την GPU, μειώνοντας το συνολικό κόστος του συστήματος.

Με παρόμοιο VA panel 49”, η ανάλυση 3840 x 1080 της AG493QCX λειτουργεί με ρυθμό ανανέωσης έως 144 Hzγια αστραπιαία οπτικά εφέ, με χρόνο απόκρισης 4 ms GtG και 1 ms MPRT, που εξασφαλίζει εμπειρία παιχνιδιού με όσο το δυνατόν λιγότερo ghosting. Και οι δύο οθόνες προσφέρουν επίσης τη λειτουργία Picture-by-Picture για σύνδεση ενός φορητού υπολογιστή εργασίας και μια επιφάνεια εργασίας ταυτόχρονα (στις εισόδους 2x HDMI 2.0 ή 2x DisplayPort 1.2) και να εμφανίζει το περιεχόμενο και των δύο δίπλα-δίπλα. Ενώ η AG493UCX2 προσφέρει επίσης είσοδο USB-C, και οι δύο οθόνες διαθέτουν ενσωματωμένο διανομέα USB τριών θυρών με δυνατότητα εύκολης σύνδεσης περιφερειακών.

Γεμάτες με χαρακτηριστικά

Για να εξαλειφθεί το τραύλισμα και το σχίσιμο, και τα δύο μοντέλα υποστηρίζουν τη λειτουργία Adaptive-Sync. Είναι πιστοποιημένα με VESA DisplayHDR 400, αποκωδικοποιώντας και εμφανίζοντας υψηλής δυναμικής εμβέλεια με πλουσιότερα χρώματα (89% AdobeRGB, 91% DCI-P3 και κάλυψη γκάμας 120% sRGB για την AG493UCX2), κατάλληλο για τη δημιουργία περιεχομένου. Για απόδοση σε όλες τις περιστάσεις, και τα δύο μοντέλα είναι επίσης εξοπλισμένα με ογκώδεις και ανθεκτικές μεταλλικές βάσεις με ύψος 100χιλ καθώς και ρυθμίσεις κλίσης και περιστροφής. Δύο ηχεία 5W και στα δύο μοντέλα δημιουργούν επίσης μια πλούσια στερεοφωνική σκηνή ήχου.

Για να προσαρμογές στο OSD ή επιλογή διαφόρων ρυθμίσεων παιχνιδιών και συγκεκριμένων gaming χαρακτηριστικών, οι χρήστες μπορούν είτε να χρησιμοποιήσουν τα ενσωματωμένα κουμπιά, το συμπεριλαμβανόμενο τηλεχειριστήριο ή το λογισμικό AOC G-Menu.

Τα πρώτα μοντέλα της νέας σειράς AGON, τα 49″ AG493UCX2 και AG493QCX, θα είναι διαθέσιμα από το Σεπτέμβριο του 2021 σε προτεινόμενη τιμή λιανικής 1199€ και 949 €, αντίστοιχα.

Previous post Υποστηρίζοντας τους θρύλους: AGON PRO AG254FG με 360 Hz και Nvidia Reflex
Next post Ξεκίνησαν οι προπαραγγελίες για τις κορυφαίες τηλεοράσεις BRAVIA XR X95J 4K HDR Full Array της Sony στις 65”
mpro-emr

Διαβάστε δωρεάν προηγούμενα τεύχη του περιοδικού “OnLine”

ONLINE

eXtreme: Διαβάστε το δωρεάν!