Huawei FreeBuds 4i: Πασχαλινό… δώρο για όσους ψάχνουν true wireless ακουστικά!

Huawei FreeBuds 4i: Πασχαλινό… δώρο για όσους ψάχνουν true wireless ακουστικά!

Active noise cancellation για πλήρη απομόνωση και αυξημένη αυτονομία είναι μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα των νέων true wireless buds της Huawei, τα οποία έρχονται στη χώρα μας με μια προσφορά έκπληξη που φέρνει τα πάνω κάτω στην κατηγορία!

Η απόλυτη αίσθηση ελευθερίας από κάθε καλώδιο που προσφέρουν τα true wireless stereo (TWS) earbuds είναι ένα trend που ήρθε για να μείνει. Ολοένα και περισσότερα μοντέλα κατακλύζουν την αγορά, ωστόσο παρατηρείται μια πόλωση σε δυο κατηγορίες: τα πανάκριβα, premium μοντέλα και τις οικονομικές -μα δυστυχώς φτωχής ποιότητας ήχου και κατασκευής- εναλλακτικές λύσεις. Αυτά ίσχυαν μέχρι σήμερα, όπου η Huawei ανακοίνωσε και επισήμως τα FreeBuds 4i, μια πρόταση που έρχεται εξοπλισμένη με αρκετά premium χαρακτηριστικά, αλλά σε τιμή που μόνο ως πασχαλινό δώρο προς τους αναρίθμητους φίλους του brand μπορεί να χαρακτηριστεί! Είχαμε τη χαρά να έχουμε στα χέρια μας το συγκεκριμένο ζευγάρι ασύρματων ακουστικών αρκετές μέρες πριν από το λανσάρισμα, το δοκιμάσαμε και σας καταθέτουμε την εμπειρία μας…

Σχεδιασμός με την άνεση στο επίκεντρο


Το ανεπαίσθητο βάρος κάθε earbud ανέρχεται στα 5,5 γραμμάριακαι ο έξυπνος σχεδιασμός του αποτρέπει τον ενοχλητικό θόρυβο του αέρα να επηρεάσει την εμπειρία ακρόασης. Ομοίως ελαφριά είναι και η θήκη φόρτισης, η οποία ζυγίζει μόλις 36,5 γραμμάρια. Το καμπυλόγραμμο οβάλ σχήμα προσθέτει πόντους στην ακαταμάχητη εμφάνισή της, διατηρώντας συγχρόνως πανεύκολη τη μεταφορά της, ακόμα και στην πιο μικρή τσέπη (διαστάσεις: 4,8x6,18x2,75 εκατοστά). Στα χέρια μας έφτασε το πολυτελέστατο Ceramic White χρώμα, αλλά για τους οπαδούς του μαύρου υπάρχει πάντα και η Carbon Black απόχρωση. Η άνετη και σταθερή εφαρμογή των ακουστικών στα αυτιά γεμίζει με αυτοπεποίθηση τον χρήστη τους, μιας και μπορεί να τα φοράει με τις ώρες, χωρίς να τον κουράζουν και δίχως την ανασφάλεια της πτώσης τους, όσο εκτελεί όλες τις καθημερινές του δραστηριότητες.


Παράλληλα, οι ενσωματωμένοι αισθητήρες αφής στην εξωτερική επιφάνεια κάθε earbud επιτρέπουν χειρισμό με τη βοήθεια απλών αγγιγμάτων. Τις συντομεύσεις που αντιστοιχούν σε διπλό tap ή παρατεταμένη πίεση της capacitive touch επιφάνειας μπορείτε να παραμετροποιήσετε όπως σας εξυπηρετεί (μέσω του AI Life app), αν και οι default ρυθμίσεις είναι αρκετά βολικές.

Άμεση σύνδεση Bluetooth


Η διαδικασία της πρώτης σύνδεσης των ακουστικών με τη συσκευή σας είναι απλούστατη: απλά ανοίγετε τη θήκη και εντοπίζετε τα Huawei FreeBuds 4i από τις ρυθμίσεις bluetooth της Android ή iOS συσκευής σας (στη δεύτερη περίπτωση απλά θα χρειαστεί να πιέσετε και το πλευρικό κουμπί της θήκης για δυο δευτερόλεπτα). Επίσης, μέσω της δωρεάν εφαρμογής «AI Life» μπορείτε να αποκτήσετε πλήρη εποπτεία των λειτουργιών των ακουστικών. Τα FreeBuds 4i ανιχνεύουν αυτόματα πότε ανοίγετε τη θήκη, ώστε να πραγματοποιούν αυτόματα το pairing με το smartphone σας, ενώ αν διαθέτετε ένα σύγχρονο Huawei κινητό (με EMUI 10 και νεότερο), μπορούν να κάνουν παύση στο περιεχόμενο που αναπαράγει η συσκευή, όταν τα αφαιρείτε από τα αυτιά σας.

Εξουδετερώνοντας τη βαβούρα

Πόσες φορές δεν έχετε προσπαθήσει να φορέσετε τα ακουστικά σας και να βυθιστείτε στους κόσμους που σας ταξιδεύει η αγαπημένη σας μουσική, αλλά η φασαρία από ένα… πλυντήριο, η «βοή» των διερχόμενων οχημάτων ή η οχλαγωγία μιας αίθουσας αναμονής έχει καταστρέψει κάθε αίσθηση χαλάρωσης;


Η ενεργή ακύρωση θορύβου (Active Noise Cancellation ή ANC) είναι μια τεχνική που υλοποιείται στα premium ακουστικά και βασίζεται σε ειδικά μικρόφωνα για την ανίχνευση ενοχλητικών ήχων του περιβάλλοντος και στη μετέπειτα «εξουδετέρωσή» τους, μέσω αναπαραγωγής ήχου αντίστροφων συχνοτήτων. Με τον συγκεκριμένο τρόπο στα αυτιά σας δεν φτάνει η φασαρία του χώρου, γεγονός που συμβαίνει και στην περίπτωση των FreeBuds 4i, όπου ενοχλητικοί επαναλαμβανόμενοι ήχοι μέχρι 22dB πρακτικά εκμηδενίζονται από το ενσωματωμένο σύστημα ANC. Φυσικά, αν θέλετε να διατηρήσετε την επαφή σας με τα ηχητικά ερεθίσματα του περιβάλλοντα χώρου, υπάρχει το awareness mode που επιτρέπει σε ήχους, όπως φωνές ανθρώπων, κόρνες κ.λπ., να περάσουν από το «τείχος» των ακουστικών. Το σύστημα των δύο MEMS (Micro-Electro-Mechanical System) μικροφώνων σε κάθε ακουστικό βελτιώνει αισθητά και την ποιότητα κλήσεων, ώστε ο συνομιλητής σας να ακούει μόνο εσάς και όχι τη βαβούρα του χώρου (dual-mic call noise cancellation).

Κρυστάλλινος ήχος

Με δυναμικό οδηγό 10mm τα FreeBuds 4i μπορούν να καλύψουν συχνότητες εύρους 20Hz έως και 20.000Hz, με τα μπάσα να δονούν κυριολεκτικά τα αυτιά! Παράλληλα, η έκδοση 5.2 της ασύρματης συνδεσιμότητας Bluetooth εγγυάται υψηλές επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Τα Huawei FreeBuds 4i μπαίνουν αυτόματα σε low-latency mode όταν παίζετε παιχνίδια στο κινητό, παρέχοντας έτσι τον απόλυτο συγχρονισμό εικόνας και ήχου κατά τη διάρκεια του gaming.

Αυτονομία και φόρτιση

Με κάθε earbud να έρχεται με μπαταρία 55mAh και τη θήκη φόρτισης να ενσωματώνει μια μπαταρία 215mAh, τα FreeBuds 4i παρά το κομψό τους στιλ και το αμελητέο βάρος τους, παρέχουν εντυπωσιακή αυτονομία, η οποία αθροιστικά (θήκη & earbuds) αγγίζει τις 22 ώρες συνεχούς αναπαραγωγής μουσικής μακριά από πρίζες! Η θήκη εξασφαλίζει τουλάχιστον μια πλήρη φόρτιση για κάθε ένα earbud και θα σας μείνουν και ενεργειακά… ρέστα. Έως και 10 ώρες συνεχούς αναπαραγωγής μουσικής με απενεργοποιημένο το ANC ή 7,5 ώρες αν δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτό, επιβεβαιώνουν τις προσδοκίες μας για τα υψηλά επίπεδα αυτονομίας που χαρακτηρίζουν άλλωστε όλα τα μέλη της οικογένειας FreeBuds. Αντίστοιχα, κάθε πλήρης φόρτιση θα σας χαρίσει κλήσεις για έως και 6,5 ώρες (δίχως noise canceling) ή 5,5 ώρες με ακύρωση θορύβου. Αν πάλι έχετε συνδεδεμένα τα ακουστικά σας με το smartphone σας, απλά ετοιμοπόλεμα για να απαντήσουν κάποια κλήση, θα περάσουν δυο μέρες μέχρι να χρειαστούν φόρτιση. Αξίζει να σημειωθεί πως σε περίπτωση που θέλετε να τα αποθηκεύσετε φορτισμένα μέσα στην επίσης πλήρως φορτισμένη θήκη τους, θα περάσουν 200 (!) ολόκληρες μέρες μέχρι να αποφορτίσουν πλήρως (super stand-by mode). Έμφαση έχει δοθεί και στην ταχύτητα της επαναφόρτισης, με μόλις 10 λεπτά να επαρκούν για 4 ώρες αναπαραγωγής μουσικής!

Πασχαλινό αυγό που κρύβει δώρο!

Η θήκη των ακουστικών παραπέμπει συνειρμικά σε πασχαλινό αυγό, οπότε η Huawei σε ρόλο… νονού αποφάσισε πως η εκπληκτική τιμή των Huawei Freebuds 4i (μόλις 89€!) θα συνοδεύεται από μια εξίσου εντυπωσιακή προσφορά. Όσοι προπαραγγείλουν τα νέα true wireless ακουστικά θα λάβουν εντελώς δωρεάν και το Huawei Band 4, ένα fitness activity tracker ρολόι που κοστίζει 44,90€! Έτσι θα είστε πανέτοιμοι να βγείτε για τρέξιμο, προκειμένου να χάσετε τα κιλά του Πάσχα, ακούγοντας την αγαπημένη σας μουσική με τα Huawei FreeBuds 4i και παρακολουθώντας ταυτόχρονα τις επιδόσεις σας με το Huawei Band 4. Κι επειδή όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, τόσο η μορφή της θήκης θα μας θυμίζει… βότσαλο, εξοπλιστείτε γιατί οι παραλίες σάς περιμένουν!

 

«Μια πρόταση που έρχεται εξοπλισμένη με αρκετά premium χαρακτηριστικά, αλλά σε τιμή που μόνο ως πασχαλινό δώρο προς τους αναρίθμητους φίλους του brand μπορεί να χαρακτηριστεί!»

 

 


Previous post LG 27MP60G-B: Νέο monitor με εξαιρετική απόδοση εικόνας και προηγμένες λειτουργίες για τους gamers
Next post Η Panasonic παρουσιάζει την γκάμα τηλεοράσεών της για το 2021
mpro-emr

Διαβάστε δωρεάν προηγούμενα τεύχη του περιοδικού “OnLine”

ONLINE

eXtreme: Διαβάστε το δωρεάν!