Ακούστε την… online & δωρεάν!

Ακούστε την… online & δωρεάν!

Πλήθος ελληνικών και ξένων sites σάς επιτρέπουν να ακούσετε την αγαπημένη σας μουσική online όπου κι αν είστε, δίχως να χρειάζεται να κουβαλάτε μαζί σας όλη τη δισκοθήκη σας.


Musicovery

http://musicovery.com

Ο προσωπικός σας DJ

Στο Musicovery μπορείτε με λίγα «κλικ» του ποντικιού σας να δημιουργήσετε το προσωπικό σας μουσικό πρόγραμμα σύμφωνα με τις διαθέσεις σας. Περιορίστε τη λίστα μουσικής που θέλετε να ακούσετε ανάλογα με τη διάθεσή σας, τη δεκαετία που προτιμάτε και το στυλ μουσικής που αγαπάτε. Η εκάστοτε playlist χαρτογραφείται στην οθόνη, και αν είστε συνδρομητής μπορείτε να πλοηγηθείτε σ’ αυτήν, αλλιώς αρκείστε στη δωρεάν αναπαραγωγή της.
Aupeo

http://aupeo.com

Σύνθημά του: αγαπάμε τη μουσική!

Το aupeo προτείνει 4 διαφορετικούς τρόπους αναζήτησης: μέσω ραδιοφωνικών σταθμών, καλλιτέχνη, διάθεσης ή προσωπικού προφίλ. Αν ψάξετε μέσω καλλιτέχνη, αρκεί να βάλετε το όνομά του και να διαλέξετε από μια ποικιλία playlists και σταθμών που θα εμφανιστούν. Πιο μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναζήτηση μέσω διάθεσης με σταθμούς που έχουν δημιουργηθεί για να καλύπτουν την πλήρη γκάμα των συναισθημάτων.
Deezer

www.deezer.com

Νόμιμο ψηφιακό jukebox για κάθε γούστο

Το Deezer διαθέτει νόμιμα και ελεύθερα μουσική στα μέλη του. Πρόκειται για μία ακόμα δωρεάν υπηρεσία music on demand, με την οποία μπορείτε να ακούσετε περισσότερα από 250 χιλιάδες κομμάτια από το διαδίκτυο. Με βάση τον αγαπημένο σας καλλιτέχνη, το deezer μπορεί να σας προμηθεύσει με 3ωρη σχετική playlist. Υπάρχουν και widgets για να ακούγονται τα αγαπημένα σας μουσικά κομμάτια στο blog ή το website σας.
Soundcloud

http://soundcloud.com

Eνα σύννεφο που βρέχει μουσική

Το Soundcloud είναι μια υπηρεσία διαμοιρασμού μουσικής μεταξύ DJ που τους επιτρέπει να κάνουν γνωστά τα νέα τους κομμάτια, remixes ή ολόκληρα non stop DJ sets. Το SoundCloud διαθέτει έναν απλό player για να ακούτε επιτόπου κομμάτια που έχετε ανεβάσει εσείς ή άλλοι DJ. Ο δημιουργός κάθε κομματιού μπορεί να ορίσει αν θα επιτρέπεται εκτός της δωρεάν αναπαραγωγής και το δωρεάν download.
Finetune

www.finetune.com

Επιλέγει για σας… πριν από σας

To finetune, στο οποίο ο καθένας μπορεί να εγγραφεί δωρεάν, έχει στη διάθεση του κάθε χρήστη έναν εικονικό ραδιοφωνικό σταθμό. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε το όνομα του καλλιτέχνη που σας ενδιαφέρει και θέλετε να ακούσετε και το site θα σας φτιάξει μία λίστα με παρόμοια τραγούδια. Είναι εύκολο στη χρήση και διαθέτει περιεκτική μουσική βιβλιοθήκη. Επιπλέον, μπορείτε να ακούσετε τις πιο δημοφιλείς playlists των επαγγελματιών μουσικών παραγωγών των ραδιοφώνων.
Freeplay

www.freeplay.gr

Ελεύθερη click & play μουσική

Το freeplay είναι το πρώτο εγχώριο on-demand διαδικτυακό ραδιόφωνο. Mπορείτε νόμιμα να δημιουργήσετε και να αναπαράγετε τη λίστα τραγουδιών σας με ένα click. Τις λειτουργίες αναπαραγωγής μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε και χωρίς εγγραφή στην κοινότητα του site. Μπορείτε επίσης να διαχειριστείτε τις playlists σας, αλλά και να γίνετε… Dj. Η αποθηκευμένη λίστα σας μπορεί να οριστεί ως «δημόσια», είτε δημιουργώντας την είτε διαχειριζόμενοι τις playlists. Ετσι, αυτόματα μεταφέρεται στην κατηγορία «Playlists μελών», αλλά και στην πρώτη σελίδα του freeplay.
Playlist now

www.playlistnow.fm

Μουσική ανάλογη της περίστασης!

Πολλοί από σας ίσως να έχουν συναντήσει sites που παίζουν δωρεάν μουσική, βασισμένη είτε σε κάποιο είδος που θα επιλέξετε είτε, ακόμα πιο συγκεκριμένα, σε ομοειδή συγκροτήματα μ’ αυτό που επιθυμείτε να ακούσετε. Το Playlist now ξεφεύγει απ’ τα παραπάνω κλισέ και σας παρουσιάζει μια υπηρεσία streaming αναπαραγωγής μουσικής που δημιουργεί μια playlist τραγουδιών ανάλογα με το τι κάνετε. Απλώς γράψτε στη σχετική μπάρα με τι ασχολείστε εκείνη τη στιγμή (π.χ., δουλεύω στο γραφείο ή κάνω γυμναστική), και το Playlistnow.fm θα φροντίσει για τη δέουσα μουσική υπόκρουση…
Radio Tuna

www.radiotuna.com

Ενας… τόνος μουσική!

16 είδη μουσικής, από κλασική και folk μέχρι metal και reggae, καθένα με αρκετές υποκατηγορίες, περιμένουν απλώς ένα κλικ του ποντικιού σας. Κατόπιν, μια λίστα διαδικτυακών ραδιοφωνικών σταθμών από όλο τον πλανήτη εμφανίζεται, προκειμένου να καταλήξετε σε όποιον σας ταιριάζει καλύτερα. Αν ψάχνετε κάτι πιο συγκεκριμένο, τότε απλώς πληκτρολογήστε το όνομα του καλλιτέχνη ή του συγκροτήματος που σας ενδιαφέρει στη σχετική μπάρα και θα προκύψουν οι αντίστοιχες επιλογές. Το radiotuna θα σας φέρει σε επαφή με ψηφιακούς ραδιοσταθμούς από κάθε γωνιά της υδρογείου!
Traxx FM

www.traxx.fm

Online ραδιόφωνο για κάθε γούστο

Στο traxx.fm μια πλούσια γκάμα ραδιοφωνικών σταθμών σάς περιμένει, ανάλογα με το είδος της μουσικής που θέλετε να ακούσετε κάθε στιγμή. Μπορείτε επίσης, εντελώς δωρεάν, να καταθέσετε ορισμένες παραμέτρους της διάθεσής σας και της ασχολίας σας την εκάστοτε στιγμή (π.χ., είμαι ευδιάθετος και κάνω γυμναστική ή έχω τις μαύρες μου και βρίσκομαι στο γραφείο), και το traxx.fm θα δημιουργήσει την ιδανική playlist κομματιών ανάλογα με την περίσταση. Γιατί να κατεβάζετε πειρατικά μουσική, τη στιγμή που μπορείτε νόμιμα και δωρεάν να απολαύσετε ό,τι ταιριάζει… γάντι για soundtrack της ημέρας σας;
Groove Shark

www.grooveshark.com

Η μουσική σε όλο της το μεγαλείο!

Οταν η λέξη «δωρεάν» συναντά τη λέξη «μουσική», τότε το διαδίκτυο αποτελεί τον πρώτο συνειρμό. Αν μάλιστα στην εξίσωση προσθέσουμε και την παράμετρο «νόμιμα», τότε καταλήγουμε στο Groove Shark, ένα από τα πληρέστερα sites για να ακούτε τα αγαπημένα σας τραγούδια online. Κάντε δωρεάν εγγραφή και απολαύστε ένα δελεαστικό σύνολο εξελιγμένων λειτουργιών, όπως δημιουργία δικών σας playlists, ακρόαση ραδιοφωνικών σταθμών ανά είδος μουσικής ή αναζήτηση συγκεκριμένων καλλιτεχνών και κομματιών.
We are hunted

http://wearehunted.com

Ακούστε σήμερα 99 τραγούδια που θα παίζουν αύριο!

Στο «We are Hunted» μπορείτε να βρείτε τα επερχόμενα «σουξέ» και να είστε πάντα ένα… μουσικό βήμα μπροστά! Για τους πιο παραδοσιακούς, η ακρόαση μπορεί να γίνει βάσει του πόσο δημοφιλές είναι ήδη κάθε τραγούδι, αφήνοντας στην άκρη το κυνήγι νέων ταλέντων και ακουσμάτων… Φυσικά, υπάρχει και η δυνατότητα περιορισμού της δωρεάν online αναπαραγωγής μουσικής σε συγκεκριμένο είδος κομματιών.
Stereo Mood

www.stereomood.com

Τραγούδια ανάλογα της διάθεσής σας

Μια λίστα συναισθημάτων, διαθέσεων και καταστάσεων σάς περιμένουν στην κεντρική σελίδα του stereomood.com, προκειμένου να διαλέξετε όποιο ανταποκρίνεται στα κέφια σας (ή στις μαύρες σας εναλλακτικά!). Οπως ισχυρίζονται και οι δημιουργοί του site, τα τραγούδια δεν είναι τίποτα άλλο από συναισθήματα, και το stereomood φροντίζει να ταξινομήσει ανάλογα τη μουσική του βιβλιοθήκη και να σας προσφέρει ένα online νόμιμο και δωρεάν ακρόαμα, που θα συνοδεύσει ευχάριστα τις στιγμές που ζείτε.
Previous post Κλείστε τις διακοπές σας online με ασφάλεια
Next post Στήστε το PC σας από το μηδέν!
mpro-emr

Διαβάστε δωρεάν προηγούμενα τεύχη του περιοδικού “OnLine”

ONLINE

eXtreme: Διαβάστε το δωρεάν!