Microsoft Wireless Display Adapter v2

Microsoft Wireless Display Adapter v2

Η νέα γενιά (v2) του προσαρμογέα της Microsoft αναλαμβάνει να μεταφέρει το περιεχόμενο των φορητών σας συσκευών σε οποιαδήποτε TV με HDMI.

H Microsoft σας παρέχει έναν εύκολο τρόπο προκειμένου να απολαύσετε τα τεκταινόμενα στην οθόνη ενός smartphone, laptop ή tablet στην… ευμεγέθη επιφάνεια μιας τηλεόρασης ή ενός βιντεοπροβολέα. Eνα μίνι καλώδιο που μεταφέρεται εύκολα (οι δύο άκρες του, μάλιστα, μπορούν να ενωθούν) κρύβει στο εσωτερικό του έναν ασύρματο προσαρμογέα συμβατό με Miracast και WiDi (Intel Wireless Display) πλατφόρμες, ιδανικό για συνεργασία με Windows 10 φορητές συσκευές, όπως υβριδικά 2-σε-1 laptop, tablets και όχι μόνο, καθώς δεν αποκλείονται και οι Android φορητές συσκευές, αρκεί να διαθέτουν έκδοση λειτουργικού από 5.0 και άνω.

Η καθυστέρηση (lag) μεταξύ των ενεργειών που πραγματοποιείτε στη φορητή συσκευή και στην ασύρματη αναπαραγωγή τους στην έως και 7 μέτρα πιο πέρα μεγάλη οθόνη είναι αρκετά μικρή, παραμένοντας, ωστόσο, απαγορευτική για το gaming, όπου μετράει και το τελευταίο millisecond. Το μικρό lag είναι έτσι και αλλιώς αδιάφορο στην περίπτωση που θέλετε να προβάλετε video, όπου το δοκιμάσαμε με περιεχόμενο 1080p στα 30fps (καρέ ανά δευτερόλεπτο) και ανταπεξήλθε αξιοπρεπέστατα!

b

Αν, λοιπόν, θέλετε να προβάλετε σε φίλους στο σαλόνι σας τα βίντεο που τραβήξατε το καλοκαίρι στις διακοπές, σε συγγενείς τις φωτογραφίες των παιδιών, στους πελάτες την παρουσίαση του project σας ή στους καθηγητές σας την εργασία σας σε κάποιο αμφιθέατρο και στον εαυτό σας το live streaming του αγώνα της ομάδας σας σε κάποιο δωμάτιο ξενοδοχείου που βρίσκεστε για δουλειά, η λύση δεν είναι να κουβαλάτε καλώδια HDMI και να «αιχμαλωτίζετε» τη φορητή συσκευή σας σε ακτίνα ενός μέτρου από το βιντεοπροβολέα ή την τηλεόραση. Oταν, μάλιστα, η συσκευή σας δεν διαθέτει έξοδο HDMI (όπως π.χ. ένα smartphone ή ένα τυπικό tablet), τότε ακόμα και η θυσία της «φορητότητάς» της δεν είναι ικανή για να ξεδιπλώσει το περιεχόμενο της στη μεγάλη οθόνη…

Plug and… watch!
Η «εγκατάσταση» της συγκεκριμένης λύσης διαρκεί λιγότερο χρόνο από όσο χρειάζεστε για να πείτε το όνομά της, το ομολογουμένως επεξηγηματικότατο, αλλά όχι και τόσο «marketing-friendly»: Microsoft Wireless Display Adapter v2! Το μόνο που καλείστε να κάνετε είναι να συνδέσετε τις δύο άκρες του καλωδίου στην τηλεόρασή σας σε μια ελεύθερη θύρα HDMI και στη… γειτονική της συνήθως USB. Ετσι, δεν χρειάζονται ούτε καλώδια τροφοδοσίας, ούτε σύνδεση με πρίζες μιας και ο αντάπτορας αντλεί ρεύμα από τη θύρα USB της TV σας.

d

Αν, μάλιστα, η διαθέσιμη θύρα HDMI απέχει λίγο παραπάνω από το συνηθισμένο από την USB, στη συσκευασία θα βρείτε και επέκταση του καλωδίου, ενώ αν αρνείστε πεισματικά να την αφιερώσετε στο συγκεκριμένο gadget για κάποιο… μεταφυσικό λόγο, υπάρχει πάντα και η εναλλακτική της εξωτερικής σύνδεσης σε ένα δικό σας USB φορτιστή για τροφοδοσία. Ακολούθως, απλά διαλέγετε από το τηλεκοντρόλ της TV σας ως πηγή εικόνας την αντίστοιχη θύρα HDMI και συνδέεστε μέσω Miracast ή WiDi από το ανάλογο μενού της φορητής συσκευής σας. Αμεσα και απλά, η οθόνη της συσκευής σας μεταφέρεται απευθείας στη σαφώς μεγαλύτερη τηλεόρασή σας. Προφανώς, την ίδια απλοϊκή διαδικασία μπορείτε να ακολουθήσετε και για σύνδεση με ένα βιντεοπροβολέα ή ένα monitor, αρκεί να υποστηρίζουν HDMI πηγές.

Για τα firmware updates του Microsoft Wireless Display Adapter υπάρχει η αντίστοιχη εφαρμογή στο Windows Store, την οποία μπορείτε και να κατεβάσετε από εδώ: http://bit.ly/2cXNqBc

Αφήστε μια απάντηση

Previous post ΙmageFormula ScanFront 400 από την Canon
Next post Logitech: Νέο ηχείο Z337 Bold Sound με bluetooth
mpro-emr

Διαβάστε δωρεάν προηγούμενα τεύχη του περιοδικού “OnLine”

ONLINE

eXtreme: Διαβάστε το δωρεάν!