Nikon 1 – Φωτογραφικές μηχανές που είναι ένα βήμα μπροστά

Οκτώβριος 31, 2011 No Comments

Η Nikon παρουσίασε τη νέα σειρά φωτογραφικών μηχανών Nikon 1, τις γρηγορότερες, μικρότερες και ελαφρύτερες φωτογραφικές μηχανές του κόσμου

Η φωτογράφιση δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια. Η Nikon παρουσίασε τη Nikon 1, μια νέα επαναστατική σειρά ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, που περιλαμβάνει δύο νέες φωτογραφικές μηχανές, τη Nikon 1 J1 και τη Nikon 1 V1. Αυτές οι φωτογραφικές μηχανές νέας γενιάς ανοίγουν το δρόμο σε καταπληκτικές δυνατότητες φωτογράφισης, όπως η τεχνολογία αποτύπωσης πριν και μετά από τη λήψη (pre-post) που ξεκινά τη λήψη πριν από εσάς, παρέχοντας νέες καινοτομικές λειτουργίες που εξασφαλίζουν ότι δεν θα χάσετε καμία στιγμή. Οι φωτογραφίες με κινούμενα θέματα, όπως τα παιδιά, λαμβάνονται εύκολα και γίνονται «ζωντανές» εικόνες.

«Αυτή είναι η πιο σημαντική ανακοίνωση της Nikon αφότου παρουσιάσαμε την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή 14 χρόνια πριν» είπε ο κ. Takami Tsuchida, Πρόεδρος της Nikon Europe. «Με την κυκλοφορία της Nikon 1, αποκαλύπτουμε δύο καινοτομικές φωτογραφικές μηχανές με εναλλάξιμο φακό, γεμάτες με επαναστατική τεχνολογία.»

Ο Jordi Brinkman, Διευθυντής Προϊόντων της Nikon Europe, δήλωσε: «Οι μηχανικοί μας κατάφεραν να τοποθετήσουν έναν απίστευτα ισχυρό επεξεργαστή και αισθητήρα στο κομψό και μινιμαλιστικής σχεδίασης σώμα της Nikon 1: οι χρήστες θα μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες που μέχρι τώρα δεν πίστευαν πως ήταν δυνατό να τραβήξουν. Δεν είναι απλά οι γρηγορότερες φωτογραφικές μηχανές του κόσμου – έχουν δυνατότητες που δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ στο παρελθόν: οι λειτουργίες λήψης όπως το Στιγμιότυπο κίνησης (Motion Snapshot) και ο Έξυπνος επιλογέας φωτογραφίας (Smart Photo Selector) θα επιτρέψουν στους χρήστες να καταγράψουν εικόνες με τρόπους που δεν μπορούσαν να φανταστούν, ενώ οι φακοί 1 NIKKOR έχουν μοναδικό τρόπο σχεδίασης με στόχο τις διευρυμένες δυνατότητες φορητότητας και λήψης video.»

Η πρωτοποριακή τεχνολογία εξελιγμένης φωτογραφικής μηχανής με εναλλάξιμο φακό (Advanced Camera with Interchangeable Lens – A-CIL) της Nikon έχει σχεδιαστεί ειδικά για την τέλεια λήψη στιγμών στο χρόνο, με το συνδυασμό εικόνων και ταινιών. Με την τεχνολογία αιχμής της Nikon, δεν θα σας ξεφύγει ποτέ τίποτε.

Συναρπαστικές νέες δυνατότητες
H σειρά Nikon 1 διαθέτει έναν μικροεπεξεργαστή που είναι πολλές φορές ταχύτερος σε σχέση με τις περισσότερες επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές και αυτή η άνευ προηγουμένου ταχύτητα παρέχει ορισμένες πραγματικά πρωτοφανείς λειτουργίες. Τα Στιγμιότυπα κίνησης (Motion Snapshot) είναι ένα νέο σύστημα φωτογράφισης. Αποτυπώνει φευγαλέες στιγμές και τις αναπαράγει με τέτοιον τρόπο ώστε οι φωτογραφίες να φαίνονται ζωντανές. Εγγράφει ταυτόχρονα ένα video σε αργή κίνηση και μια φωτογραφία και, στη συνέχεια, συνδυάζει άμεσα αυτά τα δύο σε μια κινούμενη εικόνα που καταγράφει την ιστορία της στιγμής με ανεπανάληπτο τρόπο. Για πρώτη φορά, μπορείτε να καταγράψετε ένα στιγμιότυπο στο χρόνο, είτε πρόκειται για κύματα στην ακρογιαλιά, είτε για το χαμόγελο του καλύτερού σας φίλου, είτε για το παιδί σας που σβήνει τα κεράκια της τούρτας γενεθλίων του.

Μια άλλη πρωτοποριακή δυνατότητα χάρη στην εντυπωσιακή ταχύτητα της φωτογραφικής μηχανής είναι ο Έξυπνος επιλογέας φωτογραφίας (Smart Photo Selector) που σας βοηθά να τραβάτε φωτογραφίες με την καλύτερη δυνατή πλήρη ανάλυση. Πόσες φορές προσπαθήσατε να τραβήξετε μια σκηνή δράσης, όπως το σκύλο σας να πιάνει την μπάλα ή το παιδί σας να κάνει κούνια, και χάσατε την κρίσιμη στιγμή επειδή τραβήξατε τη φωτογραφία μια στιγμή πιο γρήγορα ή πιο αργά; Αυτές οι διαισθητικές φωτογραφικές μηχανές σκέφτονται για εσάς. Πατήστε το κουμπί λήψης μία φορά και η φωτογραφική μηχανή θα καταγράψει 20 εικόνες υψηλής ανάλυσης και θα επιλέξει αυτόματα τις πέντε καλύτερες λήψεις με βάση τις εκφράσεις του προσώπου, τη σύνθεση και την εστίαση. Στη συνέχεια, θα εμφανίσει την καλύτερη εικόνα στην οθόνη LCD υψηλής ανάλυσης. Εάν δεν σας αρέσει η φωτογραφία, η φωτογραφική μηχανή σάς προτείνει άλλες λήψεις για να επιλέξετε, πράγμα που σημαίνει ότι ποτέ δεν θα τραβήξετε κακή φωτογραφία ξανά.

Tags: Το προϊόν της ημέρας, Φωτογραφία

Sorry, the comment form is closed at this time.