Sony α5100: Η μικρότερη φωτογραφική με εναλλάξιμους φακούς

Sony α5100: Η μικρότερη φωτογραφική με εναλλάξιμους φακούς

Καθαρές λήψεις δράσης χωρίς θόλωμα και πορτρέτα γεμάτα ζωντάνια. Ομαλές, κινηματογραφικές Full HD ταινίες. Πιο όμορφα selfies. Όλα αυτά μπορείτε να τα έχετε με τη φωτογραφική μηχανή τσέπης α5100 της Sony – την έξυπνη μικρή μηχανή με την τεράστια φωτογραφική δύναμη.

Η α5100, η μικρότερη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς στον κόσμο, χωράει άνετα στο χέρι σας και διαθέτει έναν μεγάλο αισθητήρα APS-C, ένα ενσωματωμένο φλας και Wi-Fi. Μην σας ξεγελάνε οι μικρές της διαστάσεις, αυτή η μηχανή αποτελεί την ιδανική επιλογή για όποιον θέλει να αναβαθμίσει τη φωτογραφική του εμπειρία από τη μηχανή του smartphone του ή μια compact φωτογραφική μηχανή τύπου point-and-shoot.

Τίποτα δεν μπορεί να ξεφύγει από το εκπληκτικό σύστημα Fast Hybrid AF της α5100, το ίδιο που διαθέτει και η α6000, με 179 σημεία ανίχνευσης φάσης που «παγώνουν» την γρήγορη δράση με εξαιρετική ευκρίνεια στο καδράρισμα. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ακόμα και γρήγορα κινούμενα θέματα, όπως γκολ από πέναλτι ή ζώα, με πιστότητα, για αποτελέσματα χωρίς θόλωμα.  Πιάστε και κρατήστε εύκολα την κάθε στιγμή, με τις λειτουργίες Touch Focus και Touch Shutter. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αγγίξετε το θέμα σας σε οποιοδήποτε σημείο της ξεκάθαρης και φωτεινής οθόνης LCD για να απελευθερώσετε το κλείστρο και να απολαύσετε εξαιρετικά ευκρινείς λήψεις με τις άκρες των δακτύλων σας.

Ο τελευταίας γενιάς αισθητήρας Exmor CMOS της Sony με 24,3 ενεργά megapixels εγγυάται άψογες λεπτομέρειες και υφές. Εξίσου μεγάλος με τον αισθητήρα APS-C, που υπάρχει σε μεγαλύτερες DSLR φωτογραφικές μηχανές, συνδυάζεται με τον εφάμιλλα ισχυρό επεξεργαστή εικόνων BIONZ X που διαθέτει η περίφημη σειρά α7. Θα καταλάβετε τη διαφορά με το εκπληκτικό ραφινάρισμα και την ευαισθησία σε χαμηλό φωτισμό[i], είτε βγάζετε φωτογραφίες, είτε γυρίζετε ταινίες.

Η εγγραφή βίντεο είναι απίστευτη, εκμεταλλευόμενη την ευαισθησία και τις λεπτομέρειες της α5100, για ομαλά, κινηματογραφικά αποτελέσματα. Χάρη στο ολοένα και πιο δημοφιλές «επαγγελματικό» φορμά XAVC S[ii] που υποστηρίζει, στα 50 Mbps, διασφαλίζει εντυπωσιακές λήψεις Full HD, με συναρπαστικό ήχο. Όπως και στις φωτογραφίες, η λειτουργία Fast Hybrid AF προσφέρει εξαιρετικά ευκρινή εστίαση που παρακολουθεί το θέμα σας, καθώς και την επιπλέον ευκολία της λειτουργίας Touch Focus.

Μπορεί να είναι η μικρότερη φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς στον κόσμο, αλλά η α5100 διαθέτει πολλές λειτουργίες που έχουν σκοπό να κάνουν τις καθημερινές σας λήψεις ευκολότερες.

Γυρίστε τη μεγάλη LCD οθόνη κατά 180° και κρατήστε το εργονομικά σχεδιασμένο σώμα της μηχανής με άνεση, με το χέρι σας τεντωμένο. Καδράρετε τον εαυτό σας, χρησιμοποιώντας τον βολικά τοποθετημένο μοχλό του ζουμ και αφήστε το κλείστρο για μια τέλεια selfie!

Η κοινή χρήση φωτογραφιών και κλιπ ταινιών (MP4) με τηλέφωνα, tablets και τηλεοράσεις είναι εξίσου εύκολη, χάρη στη τεχνολογία NFC, για μεταφορά με ένα άγγιγμα, ενώ με το Wi-Fi Direct μπορείτε εύκολα και ασύρματα να τα μεταφέρετε σε συμβατές συσκευές με λειτουργικό Android και iOS. Η σύνδεση με ένα άγγιγμα (One-touch) ενεργοποιεί επίσης το Smart Remote Control, και σας επιτρέπει να καδράρετε λήψεις και να ενεργοποιείτε τη μηχανή από το smartphone ή την οθόνη του tablet σας.

Στα καινούργια αξεσουάρ περιλαμβάνεται η ασορτί θήκη LCS-EBD – που κυκλοφορεί σε τρία χρώματα – και το μικρό και εύκολο στη μεταφορά τηλεχειριστήριο RM-SPR1, που είναι ιδανικό για selfies χωρίς τρέμουλο με τη μηχανή πάνω σε τρίποδο.

Η νέα α5100  θα διατίθεται στην ελληνική αγορά προς πώληση από τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2014.

ILCE-5100 – τεχνικές προδιαγραφές

Συμβατότητα φακών Φακοί Sony Ε-mount
Αισθητήρας εικόνας Αισθητήρας Exmor CMOS, τύπου APS-C (23,5 x15,6 χλστ.)
Αριθμός pixel (ενεργών) Κατά προσέγγιση 24,3 megapixel
Φορμά εγγραφής Φωτογραφίες JPEG (DCF Έκδ. 2.0, Exif Έκδ. 2.3, πληροί τη γραμμή βάσης MPF), RAW (φορμά Sony ARW 2.3)
Ταινία XAVC S / Φορμά AVCHD συμβατό με Έκδ. 2,0 / MP4
Μέσα αποθήκευσης Κάρτες μνήμης Memory Stick PRO Duo, Memory Stick PRO-HG Duo, Memory Stick XC-HG Duo, SD, SDHC (συμβατές με UHS-It), SDXC (συμβατές με UHS-I)
Σύστημα εστίασης τύπου Υβριδικό σύστημα Fast Hybrid AF (phase-detection AF/contrast-detection AF)
Σημεία εστίασης 179 σημεία (phase-detection AF) / 25 σημεία(contrast-detection AF)
Εύρος ευαισθησίας EV-1 έως EV20 (ISO100 ισοδύναμο με τον τοποθετημένο φακό F2.0)
Έλεγχος έκθεσης Τύπος μέτρησης Πολυζωνική φωτομέτρηση 1200 ζωνών
Ευαισθησία ISO (Συνιστώμενος δείκτης έκθεσης) Φωτογραφίες: ISO 100-25600 (βήμα 1/3 EV),

ΑΥΤΟΜΑΤΟ (ISO 100-25600, επιλέξιμο το χαμηλότερο και το υψηλότερο όριο)

Ταινίες: Ισοδύναμο με ISO 100-12800 (βήμα 1/3 EV) / ΑΥΤΟΜΑΤΟ (ισοδύναμο με ISO 100-12800, επιλέξιμο το χαμηλότερο και το υψηλότερο όριο)

Κλείστρο Ταχύτητα κλείστρου Φωτογραφίες:1/4000 σε 30 sec, Bulb,

Ταινίες: 1/4000 σε 1/4(1/3 steps)

Μέχρι 1/60 σε λειτουργία AUTO (μέχρι 1/30 σε λειτουργία Auto slow shutter)

Electronic Front Shutter Curtain Ναι
Μονάδα οδήγησης Ταχύτητα (κατά προσέγγιση, μέγιστη)[iii] Λειτουργία Continuous shooting: Hi: μέγ. 6 fps, Lo: μέγ. 3 fps
Αριθμός εγγράψιμων καρέ (κατά προσέγγιση) [iv] JPEG Fine L: 56 καρέ, JPEG Standard L: 75 καρέ, RAW: 23 καρέ, RAW&JPG: 22 καρέ
Οθόνη LCD Τύπος Τύπος ευρείας ηλεκτροστατικής οθόνης αφής TFT 7,5 εκ. (3.0-type)
Αριθμός κουκίδων (dots) (σύνολο) 921.600 dot
Ρυθμιζόμενη γωνία Μέχρι 180 μοίρες, περίπου
Ήχος Μικρόφωνο Ενσωματωμένο στερεοφωνικό μικρόφωνο
Ηχείο Ενσωματωμένο, μονοφωνικό
Διασύνδεση HDMI micro connector (Type-D), Multi / Micro USB Terminal
Ασύρματο LAN (ενσωματωμένο) Συμβατό με Wi-Fi, IEEE 802.11b/g/n(2,4GHz band)
NFC Συμβατό με NFC Forum τύπου 3 Tag
Εφαρμογές PlayMemories Camera Ναι (δεν διατίθενται στην ελληνική αγορά)
Φλας Ενσωματωμένο / Οδηγός Αρ. 4 (σε μέτρα σε ISO 100, κάλυψη Φλας 16mm)
Μπαταρία Μία επαναφορτιζόμενη μπαταρία NP-FW50
Βάρος Με την μπαταρία και το Memory Stick PRO Duo, περίπου 283 γρ. Μόνο το σώμα, περίπου 224 γρ.
Διαστάσεις Π x Υ x Β (χωρίς τις προεξοχές) Περίπου 109,6 (Π) x 62,8 (Υ) x 35,7 (Β) χλστ.
Θερμοκρασία λειτουργίας 0 – 40 βαθμούς C


[i] Μέχρι ISO25600

[ii] Για την εγγραφή σε φορμά XAVC S είναι απαραίτητη μια κάρτα μνήμης SDXC με Class 10 ή υψηλότερη βαθμολογία ταχύτητας.

[iii] Ποικίλει ανάλογα με τις συνθήκες λήψεις ή την κάρτα μνήμης που χρησιμοποιείται

[iv] Λειτουργία Continuous drive (Hi) in Drive mode. Ποικίλει ανάλογα με τις συνθήκες λήψεις ή την κάρτα μνήμης που χρησιμοποιείται

Αφήστε μια απάντηση

Previous post Η Westnet φέρνει το Asus Memo Pad 7
Next post 3D κινηματογράφος με το LG BP740 3D Blu-ray Player
Cosmote
mpro-emr

Διαβάστε δωρεάν προηγούμενα τεύχη του περιοδικού “OnLine”

ONLINE

eXtreme: Διαβάστε το δωρεάν!