Αφιέρωμα Roaming

Σεπτέμβριος 13, 2011 No Comments


Πριν ταξιδέψετε εκτός των ελληνικών συνόρων εξασφαλίστε πως η επικοινωνία με την… πατρίδα δεν θα σας κοστίσει μια περιουσία!

Τα ταξίδια στο εξωτερικό για κάποιους επαγγελματίες αποτελούν ρουτίνα, για τους υπόλοιπους ωστόσο είναι ταυτισμένα με διακοπές και ξενοιασιά. Πριν ταξιδέψετε για οποιονδήποτε προορισμό εντός ή εκτός Ευρώπης, φροντίστε εκτός από τη βαλίτσα σας να προετοιμάσετε και το κινητό σας, διαφορετικά ο φουσκωμένος λογαριασμός που θα ακολουθήσει μετά την επιστροφή σας, μάλλον θα επισκιάσει τις ευχάριστες αναμνήσεις σας! Ενημερωθείτε, λοιπόν, για τις προσφορές των παρόχων και επωφεληθείτε από τα ειδικά πακέτα περιαγωγής (roaming).

Με το Cosmote Traveller μπορείτε να καλείτε χρησιμοποιώντας τον δωρεάν χρόνο ομιλίας του προγράμματός σας και να δέχεστε κλήσεις διάρκειας έως και 60 λεπτών ανά κλήση με μια χαμηλή χρέωση: 0,83€ ή 2,58€ ανά κλήση ανάλογα με τη χώρα στην οποία βρίσκεστε. Η υπηρεσία Cosmote Traveller ισχύει για όλα τα δίκτυα των χωρών στις οποίες διατίθεται, προσφέρεται χωρίς μηνιαίο πάγιο, ενεργοποιείται τηλεφωνικώς απ’ όπου και αν βρίσκεστε και αφού ενεργοποιηθεί μια φορά, ισχύει κάθε φορά που βρίσκεστε στο εξωτερικό. Για να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία Cosmote Traveller, αρκεί να καλέσετε την εξυπηρέτηση πελατών Cosmote ανάλογα με το πρόγραμμα που έχετε:

 • 13838 για συνδέσεις συμβολαίου (+30 697 101 3838 από εξωτερικό)
 • 1200 για επαγγελματικά προγράμματα (+30 697 100 1200 από εξωτερικό)
 • 1221 για ατομικά επαγγελματικά προγράμματα (+30 697 100 1221 από εξωτερικό)

Όταν βρίσκεστε σε μία από τις χώρες του πίνακα 1, μπορείτε να έχετε τις προνομιακές χρεώσεις του Cosmote Traveller, αν θέλετε να κάνετε κλήσεις προς Ελλάδα, κλήσεις (τοπικές) εντός της χώρας που ταξιδεύετε ή κλήσεις προς τις χώρες της Ευρωζώνης Α και Β. Δεν ισχύουν για κλήσεις προς χώρες εκτός Ευρωζώνης Α και Β, προς δορυφορικά, maritime και μη επίγεια συστήματα επικοινωνίας, υπηρεσίες ειδικής χρέωσης, κλήσεις video και data/fax. Για τις εξερχόμενες κλήσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον δωρεάν χρόνο ομιλίας του προγράμματός σας, όχι όμως και τον δωρεάν χρόνο ομιλίας που σας παρέχετε από όλες τις πρόσθετες υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα τις υπηρεσίες για επαγγελματίες: COSMOTE Business προς Διεθνή, COSMOTE Business προς Σταθερά και COSMOTE Business Value. Παράλληλα, καταναλώνεται πάντα ο δωρεάν χρόνος ομιλίας που διαθέτετε για κλήσεις προς τα υπόλοιπα εθνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Ο απεριόριστος δωρεάν χρόνος ομιλίας προς κινητά COSMOTE, σταθερά ή εταιρικά κινητά COSMOTE μπορεί να καταναλωθεί μόνο όταν βρίσκεστε στην Ελλάδα. Όταν εξαντληθεί ο διαθέσιμος δωρεάν χρόνος ομιλίας σας ή αν το πρόγραμμά σας δεν έχει δωρεάν χρόνο (π.χ. COSMOTE Απεριόριστα 15), τότε ισχύει η χρέωση για τις εθνικές κλήσεις ομιλίας, πλέον της χρέωσης 0,83€ ή 2,58€/κλήση. Σε περίπτωση που η διάρκεια της εισερχόμενης κλήσης είναι μεγαλύτερη της μίας ώρας, τότε η κλήση χρεώνεται για όλη τη διάρκειά της, σύμφωνα με τον εκάστοτε ισχύοντα τιμοκατάλογο περιαγωγής για εισερχόμενες κλήσεις, χωρίς την επιπλέον χρέωση 0,83€ ή 2,58€/κλήση.

Χώρες χρήσης του Cosmote Traveller (πίνακας 1)

Χώρες Ευρωζώνης Α και Β – Χρέωση 0,83€
Αυστρία Ισλανδία Ουγγαρία
Βέλγιο Ισπανία Πολωνία
Βουλγαρία Ιταλία Πορτογαλία
Γαλλία Κύπρος Ρεουνιόν (Λα)
Γαλλική Γουιάνα Λετονία Ρουμανία
Γερμανία Λιθουανία Σλοβακία
Γιβραλτάρ Λιχτενστάιν (εκτός Swisscom) Σλοβενία
Γουαδελούπη Λουξεμβούργο Σουηδία
Δανία Μάλτα Τσεχία
Εσθονία Μαρτινίκα Φινλανδία (περιλ. Νησιά Aland)
Ηνωμένο Βασίλειο Νορβηγία
Ιρλανδία Ολλανδία
Νέες Χώρες Ευρώπης – Χρέωση 0,83 €
Αλβανία Π.Γ.Δ.Μ.
Ελβετία Τουρκία
Νέες Χώρες εκτός Ευρώπης – Χρέωση 2,58€
Αυστραλία Κίνα Ταϋλάνδη
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Νότια Αφρική Χονγκ Κονγκ
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Νότια Κορέα
Ιαπωνία Σιγκαπούρη

Cosmote Travel & Surf

Η υπηρεσία Travel & Surf σας δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνετε σερφάρισμα στο internet χωρίς άγχος στην Ευρώπη, μόνο από 2€, με απόλυτο έλεγχο κόστους. Ανοίξτε απλά οποιαδήποτε ιστοσελίδα σε έναν πλοηγό Internet και θα οδηγηθείτε αυτόματα και χωρίς χρέωση στην ειδική ιστοσελίδα της υπηρεσίας Travel & Surf για να επιλέξετε ένα από τα πάσα πρόσβασης στο Internet του πίνακα 2.

Πάσα πρόσβασης Internet Cosmote Travel & Surf (πίνακας 2)

Χρέωση (€) ανά πάσο πρόσβασης Μέγιστος Όγκος Χρήσης ανά πάσο πρόσβασης Χρόνος πρόσβασης στο Internet
2€ 2ΜΒ 24 ώρες
5€ 10ΜΒ
10€ Απεριόριστος*

Η ογκοχρέωση γίνεται ανά ΚΒ, με ελάχιστη χρέωση τα 10Kb ανά σύνδεση (1ΜΒ=1024Kb.

Στις χώρες που δεν ισχύει η υπηρεσία COSMOTE Travel & Surf  η πλοήγηση στο Internet γίνετε με χρέωση (0,072 €/10KB).

Τα δωρεάν ΜΒs ισχύουν μόνο για τη χρήση υπηρεσιών μέσω internet & wap και δεν συμπεριλαμβάνουν την χρήση των υπηρεσιών MMS, BlackBerry και Intranet που χρεώνονται βάση του εκάστοτε τιμοκαταλόγου περιαγωγής

Ισχύει για όλη την Ε.Ε. και τις χώρες: Γιβραλτάρ, Γουαδελούπη, Ισλανδία, Λιχνενστάιν, Μαρτινίκη, Νήσος Ρεγιουνιον, Νορβηγία

* Στο πάσο πρόσβασης των 10€ ισχύει Πολιτική Ορθής Χρήσης με όριο τα 50MB. Αν υπερβείς το όριο αυτό, η COSMOTE θα περιορίσει την ταχύτητα πρόσβασης στο Internet. Έχεις την επιλογή να συνεχίσεις, χωρίς επιπλέον χρέωση, με μειωμένη ταχύτητα μέχρι το πέρας των 24 ωρών ή να ανακτήσεις την αρχική ταχύτητα επιλέγοντας ένα νέο πάσο πρόσβασης

Vodafone Travel Pack

Η καρτοκινητή & το καρτοπρόγραμμα της Vodafone σας δίνουν τη δυνατότητα να πραγματοποιείτε κλήσεις από το εξωτερικό χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να έχετε «φορτώσει» στο κινητό σας χρόνο ομιλίας, ενώ, εάν έχετε προμηθευτεί επιπλέον κάρτες χρόνου ομιλίας από την Ελλάδα, μπορείτε να ανανεώσετε το χρόνο και κατά την παραμονή σας στο εξωτερικό (χρέωση εξερχόμενης κλήσης). Επιπροσθέτως, με το οικονομικό πακέτο Vodafone Travel Pack μπορείτε να μιλάτε 20 λεπτά μόνο με 6 € όταν ταξιδεύετε στην Ευρωπαϊκή ‘Ενωση. Για να το ενεργοποιήσετε απλά στείλτε SMS στο 1338 πριν το ταξίδι σας. Εάν βρίσκεστε στο εξωτερικό, η αποστολή του SMS χρεώνεται επιπλέον σύμφωνα με τις εκάστοτε χρεώσεις περιαγωγής SMS για πελάτες καρτοκινητής. Ο χρόνος ομιλίας του Vodafone Travel Pack θα πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε 15 μέρες από την ημερομηνία αγοράς και ισχύει μόνο για τη χρήση σε περιαγωγή στα δίκτυα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο υπολειπόμενος χρόνος ομιλίας δεν μεταφέρεται σε επόμενη αγορά Vodafone Travel Pack. Μετά τη λήξη ισχύος του πακέτου, ή την κατανάλωση του χρόνου ομιλίας των 20 λεπτών, η χρήση περιαγωγής τιμολογείται σύμφωνα με τις χρεώσεις φωνής και sms.

Vodafone Passport

Όποια κι αν είναι η σχέση σας με τη Vodafone (συμβόλαιο, καρτοπρόγραμμα ή καρτοκινητή), η εγγραφή στο Vodafone Passport είναι δωρεάν. Για να την πραγματοποιήσετε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καλέσετε χωρίς χρέωση το 1333 από το κινητό σας, ή το 1399 εφόσον είστε συνδρομητές επαγγελματικών προγραμμάτων. Το Vodafone Passport έχει δύο διαφορετικές ζώνες δικτύων (Ζώνη 1 και Ζώνη 2) καλύπτοντας όλους σχεδόν τους δημοφιλείς προορισμούς των συνδρομητών της Vodafone Ελλάδας (πίνακας 3). Σημειώστε ωστόσο πως η υπηρεσία Vodafone Passport Mobile Internet δεν διατίθεται για πελάτες καρτοκινητής και καρτοπρογράμματος.
Ζώνες κάλυψης Vodafone Passport (πίνακας 3)

Ζώνη 1 – Όλα τα συνεργαζόμενα δίκτυα σε Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Γιβραλτάρ, Γουαδελούπη,  Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρο, Λετονία, Λιθουανία, Λίχτενσταϊν, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μαρτινίκα, Νορβηγία, Ρεγιουνιόν, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σαν Μαρίνο, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τσεχία, Φινλανδία καθώς και στα δίκτυα της Vodafone σε Αλβανία και Τουρκία.

Ζώνη 2 – Τα δίκτυα : Vodafone Αυστραλίαs, Νέας Ζηλανδίας και Νοτίου Αφρικής, Softbank Ιαπωνίας, MTC-Vodafone Μπαχρέιν, China Mobile Κίνας, Etisalat Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων καθώς και Cinqular και T-Mobile Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Χρεώσεις κλήσεων Vodafone Passport (Πίνακας 4)

Εξερχόμενες κλήσεις Ζώνη 1   0,83 €

Ζώνη 2    2,60 €

ανά
κλήση
+ Χρήση δωρεάν λεπτών ομιλίας
ή χρέωση ως εθνική κλήση
Εισερχόμενες κλήσεις Ζώνη 1   0,83 €

Ζώνη 2   2,60 €

ανά
κλήση
Αποστολή SMS 0,13 € ανά SMS
Mobile Internet
Πελάτες συμβολαίου Ζώνη 1   0,83 €

Ζώνη 2   2,60 €

ανά

24ωρο

+ 0,06 € / 10ΚΒ
Αποστολή MMS 0,48 €

Οι χρεώσεις περιλαμβάνουν Φ.Π.Α. 23%.

 • Οι παραπάνω χρεώσεις ισχύουν στα συγκεκριμένα συνεργαζόμενα δίκτυα Vodafone Passport. Εκτός των δικτύων Vodafone Passport, ισχύουν βασικές χρεώσεις φωνής και sms.
 • Για εισερχόμενες κλήσεις μέχρι 60′ δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση ανά κλήση. Για πλέον της μίας ώρας, ισχύουν οι βασικές χρεώσεις φωνής και sms κατά την περιαγωγή για τη συνολική διάρκεια της κλήσης.
 • Κατά την περιαγωγή Mobile Internet και σε περίπτωση που οι συνδρομητές διαθέτουν το οικονομικό πακέτο περιαγωγής ημερήσιας χρέωσης ή μηνιαίας χρέωσης ή το πακέτο περιαγωγής μηνιαίας χρέωσης για Blackberry, τότε υπερισχύουν οι χρεώσεις αυτών των πακέτων.
 • Η υπηρεσία Vodafone Passport Mobile Internet δεν διατίθεται για πελάτες καρτοκινητής και καρτοπρογράμματος.
 • Για συνδρομητές  καρτοκινητής Vodafone International, Vodafone Carrefour αποστολή MMS 0,37€.
 • Από τα παραπάνω εξαιρούνται οι δορυφορικές κλήσεις.
 • Στα προγράμματα Vodafone Unlimited μετά την κατανάλωση των δωρεάν λεπτών ομιλίας προς άλλα κινητά & σταθερά, η χρέωση είναι ίση με την χρέωση εθνικών κλήσεων πλέον του τέλους/κλήση του Vodafone Passport.

Vodafone Europe

Το πρόγραμμα Vodafone Europe (για πελάτες συμβολαίου) είναι η οικονομικότερη λύση αν ταξιδεύετε συχνά στην Ευρώπη και έχετε αυξημένες ανάγκες επικοινωνίας με φίλους, οικογένεια ή συνεργάτες στην Ελλάδα. Καταβάλλοντας ένα επιπλέον μηνιαίο πάγιο (18,61€) εξασφαλίζετε χρεώσεις ίδιες με αυτές που θα είχατε αν βρισκόσασταν εντός των συνόρων (πίνακας 5). Για τους συνδρομητές του νέου Vodafone Unlimited 175 και παλαιού Vodafone Unlimited 195 ισχύει αυτόματα και χωρίς χρέωση παγίου. Για να εγγραφείτε στο πρόγραμμα Vodafone Europe μπορείτε να καλέσετε το 1399 χωρίς χρέωση από κινητό Vodafone (για εταιρικούς πελάτες) ή στο 13830 αν είστε ιδιώτης συνδρομητής. Το Vodafone Europe ισχύει για περιαγωγή στα 11 δίκτυα της Vodafone σε Αγγλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Μάλτα, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Ρουμανία και Τσεχία. Επιπλέον οι συνδρομητές του Vodafone Europe μπορούν να απολαμβάνουν τις προνομιακές χρεώσεις της υπηρεσίας όταν καλούν από Ελλάδα προς κινητά ή σταθερά δίκτυα των εξής 38 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Άγιος Μαρίνος, Ανδόρα, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλική Γουιάνα, Γαλλία, Γερμανία, Γιβραλτάρ, Γουαδελούπη, Δανία, Εσθονία, Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλανδία, Ιρλανδία, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μαρτινίκα, Μονακό, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρεγιουνιόν, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τσεχία, Φινλανδία.

Χρεώσεις Vodafone Europe (πίνακας 5)

Μηνιαίο Πάγιο 18,61€
Εξερχόμενες κλήσεις

κατά την περιαγωγή

χρέωση ως εθνική κλήση αναλόγως του προγράμματος συμβολαίου* στα δίκτυα Vodafone Europe
Εισερχόμενες κλήσεις

κατά την περιαγωγή

δωρεάν στα δίκτυα Vodafone Europe
Διεθνείς κλήσεις

(από Ελλάδα προς 38

χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης)

χρέωση ως εθνική κλήση αναλόγως του προγράμματος συμβολαίου*

Οι χρεώσεις περιλαμβάνουν Φ.Π.Α. 23%.

 • Στη περίπτωση που ο συνδρομητής είναι εγγεγραμμένος και στο Vodafone Europe και στο Vodafone Passport και βρεθεί σε δίκτυο Vodafone Europe υπερισχύουν οι χρεώσεις Vodafone Europe και σε περίπτωση που βρεθεί σε δίκτυο Vodafone Passport (το οποίο δεν ανήκει και στα δίκτυα Vodafone Europe) ισχύουν οι χρεώσεις Vodafone Passport. Εκτός των δικτύων Vodafone Europe ή/και Vodafone Passport, ισχύουν οι βασικές χρεώσεις περιαγωγής φωνής και SMS.
 • Για τα προγράμματα με χρόνο ομιλίας, οι χρεώσεις εξερχομένων κλήσεων περιαγωγής και διεθνών κλήσεων είναι ίδιες με τις εθνικές χρεώσεις του προγράμματος χρήσης μετά το πέρας του δωρεάν χρόνου ομιλίας για κλήσεις προς δίκτυα κινητής τηλεφωνίας εκτός Vodafone.
 • Για τα προγράμματα χωρίς χρόνο ομιλίας οι χρεώσεις εξερχομένων κλήσεων περιαγωγής και διεθνών κλήσεων θα είναι ίδιες με τις εθνικές χρεώσεις του προγράμματος χρήσης για κλήσεις προς δίκτυα κινητής τηλεφωνίας εκτός Vodafone.
 • Για  την απενεργοποίηση του Vodafone Europe θα πρέπει να παρέλθει χρόνος 30 ημερολογιακών ημερών από την ενεργοποίηση του. Μετά την απενεργοποίησή του θα πρέπει να παρέλθει επίσης χρόνος 30 ημερολογιακών ημερών για τυχόν επανασύνδεση.
 • Το Vodafone Europe δεν διατίθεται για τους συνδρομητές των νέων Unlimited προγραμμάτων 15-125.
 • Από τα παραπάνω εξαιρούνται οι δορυφορικές κλήσεις.

Πακέτα περιαγωγής Vodafone Mobile Internet

Εάν επιθυμείτε να κάνετε χρήση υπηρεσιών δεδομένων κατά τα ταξίδια σας στο εξωτερικό, η Vodafone διαθέτει το ημερήσιο ή το μηνιαίο πακέτο περιαγωγής δεδομένων Mobile Internet. Το ημερήσιο πακέτο περιαγωγής διατίθεται αυτόματα για όλους τους συνδρομητές συμβολαίου με προγράμματα Mobile Internet και Surf & Email καθώς και σε συνδρομητές του Vodafone Internet Ολη Μέρα. Επίσης είναι το βασικό πρόγραμμα περιαγωγής για όλους τους συνδρομητές καρτοκινητής και καρτοπρογράμματος. Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις η εγγραφή στα πακέτα γίνεται μέσω κλήσης στο 13830 ή το 1399 για τους εταιρικούς πελάτες. Το Ημερήσιο και Μηνιαίο πακέτο ισχύει σε όλο τον κόσμο. Η Ευρωπαϊκή Ζώνη περιλαμβάνει τα δίκτυα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Γιβραλτάρ, Γουαδελούπη, Δανία, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μαρτινίκα, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρεγιουνιόν, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τσεχία, Φινλανδία, τα δίκτυα των χωρών Ελβετίας, Ισλανδίας, Λιχτενστάιν, Νορβηγίας, καθώς και τα δίκτυα Vodafone σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο και συγκεκριμένα σε: Αίγυπτο, Αλβανία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Τουρκία.

Ημερήσιο πακέτο

περιαγωγής

Μηνιαίο πακέτο

περιαγωγής

Ευρωπαϊκή Ζώνη1 Υπόλοιπος κόσμος Ευρωπαϊκή Ζώνη1 Υπόλοιπος κόσμος
Χρέωση 5 €/24 ώρες2 15 €/24 ώρες2 15 €/μηνιαίως3 0,0721 €/10 ΚΒ
Ενσωματωμένος όγκος δεδομένων 5MB 5MB 20ΜΒ
Χρέωση μετά το τέλος του προσφερόμενου όγκου δεδομένων 0,0097 € /

10 KB

0,0293 € /

10 KB

0,0097 € /

10 KB

Όλες οι παραπάνω τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ 23%.

1 Για ημερήσια χρήση έως 1MB η χρέωση είναι 0,0097€ / 10ΚΒ στην Ευρωπαϊκή Ζώνη και 0,0293 € / /10ΚΒ. Για παράδειγμα, ημερήσια χρήση 20 ΚΒ στην Ευρωπαϊκή Ζώνη χρεώνεται με 0,0194 €. Εφόσον η χρήση  ξεπεράσει το 1ΜΒ και για χρήση έως 5ΜΒ, ο συνδρομητής χρεώνεται το υπολειπόμενο κόστος των 4€ ανεξάρτητα εάν καταναλώσει και τα 5 ΜΒ.

2 24 ώρες από τις 4:00 π.μ. ώρα Ελλάδας

3 Ημερολογιακός μήνας

Χρήση πακέτων δεδομένων Vodafone Unlimited

Αν είστε συνδρομητής των νέων προγραμμάτων Vodafone Unlimited, μπορείτε να κάνετε χρήση του πακέτου δεδομένων του προγράμματός σας και στο εξωτερικό με επιπλέον 5€/μήνα,. Ειδικά στα πρόγραμματα νέο πρόγραμμα Vodafone Unlimited 175, και Vodafone Mobile Internet Unlimited η δυνατότητα αυτή παρέχεται δωρεάν και αυτόματα, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Η ενεργοποίηση της υπηρεσίας για τους συνδρομητές των νέων προγραμμάτων Vodafone Unlimited 15-125 μπορεί να γίνει σε ένα κατάστημα της Vodafone ή με κλήση στο 13830. Η χρήση του δωρεάν όγκου Mobile Internet στο εξωτερικό ισχύει κατά την περιαγωγή σε όλα τα συνεργαζόμενα δίκτυα σε: Αγγλία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Μάλτα, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Ρουμανία και Τσεχία. Όταν κατά την περιαγωγή στις προαναφερόμενες χώρες, η χρήση δεδομένων φθάσει το 80% και το 100% του ενσωματωμένου όγκου Mobile Internet, oι συνδρομητές λαμβάνουν ενημερωτικά μηνύματα μέσω SMS για την κατανάλωσή τους.  Η χρήση δεδομένων μετά την κατανάλωση του δωρεάν όγκου Mobile Internet ή στον υπόλοιπο κόσμο, χρεώνεται σύμφωνα με το ημερήσιο πακέτο περιαγωγής μέσω κινητού.

__________________________________________________

Ενεργοποίηση περιαγωγής Wind

Για τους συνδρομητές συμβολαίου, η υπηρεσία Περιαγωγής ενεργοποιείται χωρίς κανένα κόστος ενεργοποίησης, εφόσον το ζητήσετε τηλεφωνικά στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών, σε κάποιο κατάστημα WIND ή κατά τη συμπλήρωση της αίτησης σύνδεσης (αν πρόκειται για νέο συμβόλαιο). Σε κάθε περίπτωση, επικοινωνήστε με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών πριν την αναχώρησή σας, ώστε να ενημερωθείτε για τον τρόπο ή για να επιβεβαιώσετε την ενεργοποίηση της υπηρεσίας στη γραμμή σας.

Η υπηρεσία περιαγωγής ισχύει και για όλους τους κατόχους Καρτοκινητής, χωρίς να χρειάζεται καμία επιπλέον διαδικασία. Αν είστε συνδρομητής Καρτοκινητής, ανανεώστε τον χρόνο ομιλίας σας πριν φύγετε ή πάρτε μαζί σας κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας. Όλοι οι συνδρομητές Wind απολαμβάνουν ενιαίες χρεώσεις, για την κίνηση που πραγματοποιούν όταν βρίσκονται σε περιβάλλον περιαγωγής.

Wind Roamer

Όλοι οι συνδρομητές συμβολαίων Wind που ταξιδεύουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης  μπορούν να εκμεταλλευτούν το δωρεάν χρόνο ομιλίας του οικονομικού τους  προγράμματος και στο εξωτερικό. Μέσω της υπηρεσίας Roamer, ο δωρεάν χρόνος ομιλίας από τα εθνικά προγράμματα είναι διαθέσιμος και για τις εξερχόμενες κλήσεις εντός ΕΕ με μόνο 0,82€ επιπλέον ανά κλήση.1 Οι εισερχόμενες κλήσεις διάρκειας μέχρι της μίας ώρας, χρεώνονται μόνο με 0,82€ ανά κλήση.2 Η υπηρεσία ενεργοποιείται δωρεάν, χωρίς μηνιαίο πάγιο και ισχύει για τους συνδρομητές συμβολαίου, καλώντας στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών ή με αποστολή γραπτού μηνύματος στο 1202 (ROAMER ΝΑΙ).3 Η χρέωση γίνεται ανά δευτερόλεπτο ομιλίας, με ελάχιστο χρόνο χρέωσης τα 60 δευτ. ανά κλήση. Για τα προγράμματα που περιλαμβάνουν χρόνο ομιλίας προς WIND και προς λοιπά εθνικά δίκτυα, για τις εξερχόμενες κλήσεις καταναλώνεται μόνο ο δωρεάν χρόνος ομιλίας προς λοιπά εθνικά δίκτυα τηλεφωνίας, που προσφέρεται από το εκάστοτε πρόγραμμα και όχι τα δωρεάν λεπτά προς προορισμούς WIND ή και προς σταθερά.  Αν δεν υπάρχει διαθέσιμος δωρεάν χρόνος ομιλίας, τότε η κλήση χρεώνεται ως 0,339€/λεπτό με επιπλέον 0,82€ ανά κλήση. Αν η διάρκεια της εισερχόμενης κλήσης ξεπεράσει την μία ώρα, τότε χρεώνεται για όλη τη διάρκειά της σύμφωνα με τις εκάστοτε χρεώσεις περιαγωγής για εισερχόμενες κλήσεις εντός ΕΕ, χωρίς την επιπρόσθετη χρέωση των 0,82€. Η υπηρεσία δεν ισχύει για οικογενειακά προγράμματα, στα οποία η ενεργοποίηση τους γίνεται μόνο μέσω της εξυπηρέτησης πελατών στο 1260 και 1277 αντίστοιχα.

Wind Euro Talk

Η Wind προσφέρει στους συνδρομητές συμβολαίου (εκτός των εταιρικών) περισσότερο δωρεάν χρόνο ομιλίας σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 30 λεπτά εξερχόμενων κλήσεων περιαγωγής (WIND Euro-Talk) με 9,30€ τον μήνα. Η ενεργοποίηση γίνεται απλά με την αποστολή γραπτού μηνύματος στο 1202 γράφοντας EUROTALK ΝΑΙ. Μετά το πέρας των 30 λεπτών ομιλίας ανά μήνα, η χρέωση θα γίνεται σύμφωνα με τον ισχύοντα τιμοκατάλογο υπηρεσίας περιαγωγής για χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

GPRS περιαγωγής

Αν το σερφάρισμα όσο βρίσκεστε στο εξωτερικό είναι ανάγκη και είστε συνδρομητής συμβολαίου, η Wind σας προσφέρει το πακέτο GPRS περιαγωγής για την ΕΕ.  Μπορείτε να έχετε χρήση δεδομένων 100ΜΒ σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με 31€ το μήνα στέλνοντας μήνυμα στο 1202 γράφοντας ROAMGB NAI ή καλώντας στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών (1260 για ιδιώτες με χρέωση ή 1277 για εταιρικούς χωρίς χρέωση).  Μετά την κατανάλωση των 100MB ανά μήνα, η χρέωση θα γίνεται σύμφωνα με τον ισχύοντα τιμοκατάλογο υπηρεσίας περιαγωγής δεδομένων για χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (0,007€/ΚΒ). Η χρέωση της χρήσης GPRS εντός και εκτός της προσφοράς γίνεται ανά 10KB.

Tags: Κινητή Τηλεφωνία

Sorry, the comment form is closed at this time.

Η ViewSonic λανσάρει νέες οθόνες, για προηγμένη εργονομία και παραγωγικότητα

Η ViewSonic Europe Ltd., ο κορυφαίος, παγκόσμιος προμηθευτής οπτικών λύσεων, παρουσιάζει τις νέες σειρές οθονών VP και VG, που...