Η Sony παρουσιάζει τη φωτογραφική μηχανή α7

Η Sony παρουσιάζει τη φωτογραφική μηχανή α7

Η νέα α7 από τη Sony, διαθέτει όλα τα πλεονεκτήματα που παρέχουν ένας αισθητήρας εικόνας 35mm full frame και οι εναλλάξιμοι φακοί, σε ένα πραγματικά compact σώμα. Χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα της εικόνας, στην άνεση των λήψεων, τη λειτουργικότητα ή την απόδοση της AF, η α7 βγάζει εκπληκτικές φωτογραφίες, που παλιότερα μπορούσαν να αποδώσουν μόνο οι μεγάλες high-end φωτογραφικές μηχανές.

Μαζί με τη νέα α7R, η α7 απελευθερώνει τους φωτογράφους και τους κινηματογραφιστές συνδυάζοντας την εξαιρετική φορητότητα με όλα τα πλεονεκτήματα της full-frame φωτογράφισης και κινηματογράφησης. Προσφέρει υψηλότερη ευαισθησία στις λήψεις με χαμηλότερο ψηφιακό θόρυβο, μεγαλύτερο δυναμικό εύρος, πιο μικρό βάθος πεδίου, που παρέχει δραματικά εφέ αποεστίασης όπως το bokeh, και συμβατότητα με μία μεγάλη ποικιλία φακών full-frame.

Με όμορφο στυλ και ανθεκτικό σώμα από κράμα μαγνησίου, η α7 έχει σχεδιαστεί για να εφαρμόζει με άνεση στο χέρι του φωτογράφου. Οι μπροστά και οι πίσω διακόπτες, μαζί με τη ροδέλα χειρισμού, και ο διακόπτης αντιστάθμισης της έκθεσης δίνουν στο χρήστη τη δυνατότητα να κάνει εύκολες ρυθμίσεις, όσο καδράρει τα πλάνα μέσα από το υψηλής αντίθεσης και υψηλής ανάλυσης σκόπευτρο XGA OLED Tru-Finder ή την οθόνη τύπου 3.0 LCD, με δυνατότητα κλίσης.

Σε συνδυασμό με τον νέο ισχυρό επεξεργαστή BIONZ X, ο αισθητήρας full-frame επιτρέπει στην α7 να συλλαμβάνει βίντεο Full HD επαγγελματικής ποιότητας. Θα απολαμβάνετε πλούσια πλάνα με όμορφη απόδοση και εντυπωσιακά χρώματα και πολύ χαμηλό ψηφιακό θόρυβο, ακόμα και σε χαμηλό φως. Η λειτουργία Clear Image Zoom έχει βελτιωθεί για εγγραφή βίντεο και αποδίδει δυνατά κοντινά πλάνα, διατηρώντας ακέραια τα pixel. Οι λειτουργίες ταινίας, επαγγελματικού επιπέδου, περιλαμβάνουν τον έλεγχο στη στάθμη εγγραφής ήχου και στην προβολή, καθώς και μία «καθαρή» έξοδο HDMI, που επιτρέπει την προβολή βίντεο σε εξωτερική οθόνη ή την εγγραφή σε άλλη συσκευή.

Το βελτιωμένο υβριδικό σύστημα Fast Hybrid αυτόματης εστίασης συνδυάζει την ταχεία αυτόματη εστίαση με ανίχνευση φάσης με την εξαιρετικά ακριβή αυτόματη εστίαση με ανίχνευση αντίθεσης, η οποία επιταχύνθηκε μέσω ενός νέου αλγόριθμου ανίχνευσης χωρικού αντικειμένου (Spatial Object Detection), για να επιτύχετε μία από τις πιο γρήγορες αποδόσεις αυτόματης εστίασης που διαθέτει οποιαδήποτε φωτογραφική μηχανή full-frame. Ακόμα και όταν συλλαμβάνετε ένα πρόσωπο που έχει στραφεί εν μέρει μακριά από τη φωτογραφική μηχανή με ρηχό βάθος πεδίου, η εστίαση στο πρόσωπο θα γίνει καθαρά, χάρη στην εξαιρετικά ακριβή λειτουργία ανίχνευσης ματιού (Eye AF), η οποία μπορεί να δίνει προτεραιότητα σε μία μόνο κόρη ματιού. Πρώτα, η αυτόματη εστίαση με ανίχνευση φάσης, με 117 πυκνά τοποθετημένα σημεία αυτόματης εστίασης με ανίχνευση φάσης, κινεί γρήγορα και αποτελεσματικά το φακό για να φέρει το θέμα σε εστίαση. Στη συνέχεια, η αυτόματη εστίαση με ανίχνευση αντίθεσης (25 σημείων) ρυθμίζει την εστίαση σε ελάχιστο χρόνο.

Οι φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης μπορούν να προβάλλονται απευθείας σε τηλεόραση 4K, η οποία προσφέρει τέσσερις φορές περισσότερες λεπτομέρειες από τη Full HD. Χάρη στην υποστήριξη της τεχνολογίας TRILUMINOS Colour, θα έχετε στη διάθεσή σας μια εντυπωσιακή παλέτα πλούσιων, φυσικών χρωμάτων όταν προβάλετε ταινίες και φωτογραφίες, που τραβήχτηκαν με την α7, σε μια συμβατή τηλεόραση BRAVIA με τεχνολογία TRILUMINOS Display.

Τόσο χάρη στο Wi-Fi, όσο και στην τεχνολογία NFC, η α7 προσφέρει, χωρίς κόπο, ασύρματες συνδέσεις με ένα άγγιγμα με το Xperia™ ή το smartphone ή το tablet σας, που είναι συμβατό με τεχνολογία NFC, και διαθέτουν λειτουργικό Android. Οι εφαρμογές PlayMemories Camera βελτιώνουν περαιτέρω την φωτογραφική σας εμπειρία με ένα αυξανόμενο εύρος δωρεάν και επί πληρωμή εφαρμογών, που επεκτείνονται σε πολύ ενδιαφέροντα νέα δημιουργικά εφέ και φίλτρα, λειτουργίες και άλλα.

Η νέα εφαρμογή Multiple Exposure συνθέτει, αυτόματα, αλληλοδιάδοχες εκθέσεις, καθιστώντας εύκολη τη δημιουργία όμορφων και κινηματογραφικών εφέ με μια επιλογή προκαθορισμένων καλλιτεχνικών θεμάτων καθώς και μη αυτόματων λειτουργιών μίξης.

Η εφαρμογή Smart Remote Control , η οποία είναι προεγκατεστημένη στην α7, ελέγχει την έκθεση και την αποδέσμευση κλείστρου από το smartphone σας. Είναι ιδανική για ομαδικές φωτογραφίες πάνω σε τρίποδα και αυτοπροσωπογραφίες, και στέλνει φωτογραφίες, αυτόματα, στην κινητή συσκευή σας για να τις μοιραστείτε επί τόπου .

Νέοι full-frame εναλλάξιμοι φακοί E-mount
Υπάρχουν πέντε νέοι full-frame φακοί E-mount που συμβάλουν στην πραγμάτωση της καθαρής δύναμης απεικόνισης της α7. Η οικογένεια των full-frame φακών E-mount περιλαμβάνει δυο φακούς ζουμ μεσαίου εύρους, από τη Sony και την Carl Zeiss, δυο φωτεινούς φακούς prime Sonnar T* και έναν τηλεφακό ζουμ G, εξαιρετικής ποιότητας. Υπάρχει, επίσης, η νέα γενιά προσαρμογέων στήριξης, που χαρίζει στους φωτογράφους επιπλέον ελευθερία, για να χρησιμοποιήσουν και πάλι την πολύτιμη συλλογή των full-frame A-mount οπτικών τους και με τις δυο φωτογραφικές μηχανές, συμπεριλαμβανομένου του ολοκαίνουργιου τηλεφακού ζουμ SAL70200G2 70-200mm F2.8 G SSM II.

Υπάρχουν, επίσης, διαθέσιμα τα παρακάτω νέα αξεσουάρ για την α7: Η λαβή VG-C1EM, η οποία επεκτείνει τη διάρκεια της λήψης, μέσω των δυο μπαταριών NP-FW50, και παράλληλα προσφέρει μεγαλύτερη άνεση κατά την κατακόρυφη λήψη. Ο φορτιστής μπαταρίας BC-TRW, ο οποίος δίνει οπτική επιβεβαίωση LED για την κατάσταση επαναφόρτισης. Το off-camera shoe FA-CS1M, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως καλώδιο «εκτός φωτογραφικής μηχανής», συνδέοντάς το με ένα καλώδιο Multi Flash. Η πολύ καλής ποιότητας, δερμάτινη, μαλακή θήκη μεταφοράς, LCS-ELCA, που προστατεύει τη μηχανή σας από χτυπήματα και γδαρσίματα και περνάει την ποιοτική εμπειρία της α7 ακόμα και στη μεταφορά της.

Αφήστε μια απάντηση

Previous post Το νέο 4G Smartphone Nokia Lumia 625
Next post Το νέο iPad mini σε Ελλάδα και Κύπρο
mpro-emr

Διαβάστε δωρεάν προηγούμενα τεύχη του περιοδικού “OnLine”

ONLINE

eXtreme: Διαβάστε το δωρεάν!