Μικρά μυστικά για Android αυτονομία

14 Ιουνίου, 2011 No Comments

Δεν χρειάζεται να είστε επιστήμονες της ηλεκτρονικής για να διατηρείτε την μπαταρία του αγαπημένου σας smartphone ζωντανή πολλές ώρες. Ξεφορτωθείτε απλώς τις εφαρμογές που καταναλώνουν περισσότερη μπαταρία και… «πειράξτε» λίγο το μηχάνημά σας.


Λιγότερη φωτεινότητα στην οθόνη
Το μενού χρήσης της μπαταρίας ενημερώνει για το ποιες εφαρμογές κάνουν τη μεγαλύτερη κατανάλωση στο κινητό σας. Επειδή σίγουρα θα δυσκολευτείτε να περιορίσετε τα τηλεφωνήματα που εξαντλούν την μπαταρία, αλλάξτε τον φωτισμό της οθόνης, διαλέγοντας μικρότερη φωτεινότητα, και περιορίστε στο ελάχιστο τον χρόνο αναμονής του screen saver. Κλείστε το Wi-Fi, 3G και bluetooth. Απενεργοποιήστε προσωρινά το Wi-Fi τις ώρες που δεν το χρησιμοποιείτε, γιατί όσο είναι ανοιχτό η συσκευή σας θα ψάχνει συνεχώς και αυτόματα για να εντοπίσει ασύρματο δίκτυο, με αποτέλεσμα να εξαντλείται. Για να μην τρέχετε κάθε τρεις και λίγο στο μενού, δημιουργήστε ένα shortcut στην οθόνη. Με τον ίδιο τρόπο, και ειδικά αν δεν χρησιμοποιείτε bluetooth ακουστικά, κλείστε το bluetooth όταν δεν το χρειάζεστε, καθώς και το 3G, αν δεν χρειάζεστε μεγάλες ταχύτητες στο internet. Μην ξεχνάτε ότι αν είστε σε μια περιοχή με κακή λήψη 3G, η συνεχής αναζήτηση δικτύου θα εξαντλήσει την
μπαταρία σας.


Λιγότερο GPS
Ξέρουμε, το GPS σάς είναι συνέχεια απαραίτητο, ειδικά όταν οδηγείτε. Ομως, επειδή στην κυριολεξία «καταβροχθίζει» την ενέργεια της μπαταρίας σας, είναι καλό να το απενεργοποιείτε όταν δεν το χρειάζεστε. Κάτι που ίσως δεν ξέρατε είναι ότι υπάρχουν και άλλες εφαρμογές που τρέχουν το GPS, όπως το GPS satellites, που «τρώνε» την μπαταρία σας, γι’αυτό καλό θα ήταν να απενεργοποιήσετε και αυτές.


Free Power Widget
Αν ήδη κουραστήκατε με τη σκέψη ότι πρέπει να αλλάζετε όλες αυτές τις ρυθμίσεις συνέχεια για να σώσετε την ενέργεια της μπαταρίας σας, τότε υπάρχει λύση: χρησιμοποιήστε το power widget της αρχικής οθόνης για να ρυθμίζετε εύκολα με μια κίνηση τα GPS, bluetooth, wireless και τη φωτεινότητα οθόνης, χωρίς να χρειάζεται να
ανατρέχετε στο μενού κάθε τρεις και λίγο.
Βρείτε το εδώ:
https://market.android.com/details?id=at.abraxas.powerwidget.free


Μικρότερη συχνότητα στα updates
Σίγουρα δεν τσεκάρετε κάθε δύο λεπτά τις νέες αναρτήσεις στο Facebook, στο Twitter ή στο inbox της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σας (email), με αποτέλεσμα να εξαντλείται η μπαταρία. Μπορείτε λοιπόν, να επιλέξετε να γίνεται update κάθε μία ώρα, ή και ποτέ, και μην ανησυχείτε για τα νέα emails ή τα news feed: η ανανέωση γίνεται έτσι και αλλιώς αυτόματα κάθε φορά που ανοίγετε την εφαρμογή που θέλετε.


Σκουρόχρωμα wallpapers
Σίγουρα τα διαφορετικά και ευφάνταστα wallpapers σας φτιάχνουν τη διάθεση. Όμως, όσο και αν φαίνεται περίεργο, καταναλώνουν πολλή ενέργεια, ειδικά εάν είναι ανοιχτόχρωμα ή διαδραστικά. Επιλέξτε σκουρόχρωμα wallpapers για να είστε σίγουροι ότι δεν καταναλώνετε άσκοπα την μπαταρία σας.


Free Task Manager
Καλό είναι, επίσης, να έχετε μια εφαρμογή τύπου Task Manager για να βλέπετε ποιες εφαρμογές τρέχουν χωρίς λόγο ή ενημερώνονται συνεχώς χωρίς αυτό να είναι πραγματικά απαραίτητο, «τρώγοντας» ζωή από την μπαταρία σας. Μπορείτε να ρυθμίσετε να κλείνουν αυτόματα οι εφαρμογές που χρησιμοποιούνται σπάνια.


Κοντά σε κεραία
To κινητό εξαντλεί μπαταρία όταν ψάχνει να βρει σήμα, άρα καλό θα ήταν να αφήνετε τη συσκευή σε σημεία όπου η λήψη είναι δυνατότερη. Η εφαρμογή Antennas σας πληροφορεί για τις κεραίες κοντά σας και την ποιότητα του σήματος.


Tags: , Κινητή Τηλεφωνία

Sorry, the comment form is closed at this time.