Η Samsung παρουσιάζει τον λεπτό αισθητήρα εικόνας 20Mp ISOCELL για Full-screen οθόνες smartphones

Ιανουάριος 25, 2019 No Comments

Η SamsungElectronicsCo., Ltd., παγκόσμιος ηγέτης στην προηγμένη τεχνολογία των ημιαγωγών, παρουσίασε τον μικρότερο αισθητήρα εικόνας υψηλής ανάλυσης, τον ISOCELLSlim3T2. Ενώ πρόκειται για τον πιο συμπαγή αισθητήρα εικόνας της βιομηχανίας στις 1/3.4 ίντσες (περίπου 5.1 χιλιοστά διαγωνίως), ο 0.8μmpixelISOCELLSlim3T2 αποδίδει ανάλυση 20 megapixel(Mp) για τις κάμερες μπροστινής και πίσω όψης των κομψότερων σύγχρονων midrangesmartphones.

«Ο ISOCELLSlim3T2 είναι ο μικρότερος, πιο ευέλικτος αισθητήρας εικόνας 20Μpτης Samsungπου δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους κατασκευαστές κινητών συσκευών να φέρουν διαφοροποιημένη καταναλωτική αξία όχι μόνο στην απόδοση της κάμερας αλλά και σε επιπλέον χαρακτηριστικά, όπως ο hardwareσχεδιασμός.» δήλωσε ο JinhyunKwon, Αντιπρόεδρος του SystemLSIsensormarketingστη SamsungElectronics. «Καθώς η ζήτηση για προηγμένες δυνατότητες απεικόνισης στις κινητές συσκευές συνεχίζει να αυξάνεται, εμείς θα εξακολουθήσουμε να ξεπερνάμε τα όρια τεχνολογίας αισθητήρων εικόνας για ακόμα πιο ολοκληρωμένη εμπειρία χρήσης».

Με 20 εκατομμύρια ενεργά pixelsμεγέθους 0.8μm, ο ISOCELLSlim3T2 δεν παρέχει απλώς ευκρίνεια και λεπτομέρεια. Προσφέρει, επίσης, υψηλή πιστότητα χρώματος υιοθετώντας την τεχνολογία ISOCELLPlusτης Samsungπου δίνει στους αισθητήρες τη δυνατότητα να αιχμαλωτίσουν και να απορροφήσουν περισσότερη πληροφορία φωτός για ακριβέστερη αναπαραγωγή χρωμάτων, ακόμα και με pixelsμικρότερα του μικρομέτρου.

Για να υποστηρίξουν τα smartphonesμε τα σύγχρονα χαρακτηριστικά απεικόνισης, όπως η οπή στην οθόνη (holeindisplay) και ο σχεδιασμός με εγκοπή (notchdesign), οι μπροστινοί αισθητήρες εικόνας πρέπει να έχουν το ελάχιστο μέγεθος αλλά να παραμένουν ικανοί να αιχμαλωτίσουν εικόνες υψηλής ποιότητας. Ο αισθητήρας 1/3.4 ιντσών 3T2 ταιριάζει άνετα σε μια μικροσκοπική μονάδα, απελευθερώνοντας περισσότερο χώρο για την οθόνη. Ακόμα, η τεχνολογία Tetracellτης Samsung, που συγχωνεύει τέσσερα pixelsγια να λειτουργήσουν ως ένα, επιτρέπει στον 3Τ2 να τραβήξει φωτεινότερες και ευκρινέστερες φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, καθώς η φωτοευαισθησία της συστοιχίας φίλτρου χρωμάτων αυξάνεται σε αυτήν που αντιστοιχεί σε αισθητήρα εικόνας 1.6μmpixelμε ανάλυση 5Mp.

Όταν εφαρμόζεται στις ρυθμίσεις πολλαπλών προβολών της κάμερας πίσω όψης για τηλεφακούς, ο 3Τ2 υιοθετεί μια RGBσυστοιχία φίλτρου χρωμάτων αντί τεχνολογίας Tetracell. Ακόμη, το μικρό μέγεθος του αισθητήρα εικόνας, μειώνει το ύψος της μονάδας τηλε-κάμερας κατά 7% περίπου, σε σύγκριση με τον 1/3 ιντσών 20Mpαισθητήρα εικόνας της Samsung, επιτρέποντας κομψότερο σχεδιασμό smartphone. Συγκρινόμενος με έναν αισθητήρα 13Mpμε το ίδιο ύψος μονάδας, ο 20Mp3Τ2 διατηρεί 60% αποτελεσματικότερη ανάλυση στο 10xψηφιακό ζουμ, που παρουσιάζει πιο ευκρινή και σαφή αποτελέσματα.

Η παραγωγή του SamsungISOCELLSlim3T2 αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο τετράμηνο του 2019.

Tags: , , Κινητή Τηλεφωνία, Το προϊόν της ημέρας

Sorry, the comment form is closed at this time.

Neffos X9: Ισορροπία και ομορφιά σε ένα σύγχρονο, προσιτό smartphone

Το neffosX9 της TP–Link, παρά τη χαμηλή τιμή του, αποτελεί ένα smartphoneσύγχρονο και στιλάτο, αλλά πάνω από όλα… ετοιμοπόλεμο...