Η AOC επεκτείνει τη gaming γκάμα της με νέες, entry-level κυρτές οθόνες: G1 Series

Η AOC επεκτείνει τη gaming γκάμα της με νέες, entry-level κυρτές οθόνες: G1 Series

Η εξειδικευμένη εταιρία οθονών AOC ανακοινώνει τη G1Series με τρία νέα κυρτά μοντέλα  C24G1, C27G1 και C32G1 που κυμαίνονται σε μεγέθη οθόνης από 23,6”(59,94 εκ.) έως 27” (68,58 εκ.) και 31,5”(80,01 εκ.). Ο σχεδιασμός με κόκκινο χρώμα και οι επιθετικές καμπύλες (από 1500R έως 1800R) εξασφαλίζουν μια εξαιρετική και εντυπωσιακή εμπειρία gaming.

Η νέα σειρά είναι εξοπλισμένη με VA panels και υποστηρίζει ανάλυση Full HD (1920 x 1080 pixels). Στοχεύοντας στους ανταγωνιστικούς gamers, οι νέες οθόνες παρέχουν εικόνες υψηλής αντίθεσης με βαθύ μαύρο χρώμα και ζωντανά χρώματα με ρυθμό ανανέωσης 144 Hz, χρόνο απόκρισης MPRT (Moving Picture Response Time) 1 ms και ευρείες γωνίες θέασης 178°/178°. Για την ομαλότερη εμπειρία gaming, οι οθόνες διαθέτουν υποστήριξη AMD FreeSync για gaming χωρίς σκίσιμο και τραύλισμα, Low Input Lag για πιο γρήγορη ανατροφοδότηση εικόνας, AOC Game Color για επιτόπου ρύθμιση κορεσμού και λεπτομέρειας εικόνας, καθώς και την ολοκαίνουρια λειτουργία “Dial Point” για crosshair overlay που βοηθάει τους gamers να στοχεύσουν με ακρίβεια σε παιχνίδια FPS.

Για μεγαλύτερη καθήλωση στο παιχνίδι, οι gamers δε χρειάζεται πλέον να επιλέγουν ανάμεσα σε κομψούς σχεδιασμούς, γρήγορα panels, ακριβή χρώματα ή καμπυλότητα. Με την νέα AOC G1 Series, όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά και ο σχεδιασμός έρχονται μαζί.

Η G1Series διαθέτει έναν εντελώς νέο σχεδιασμό. Όλα τα μοντέλα ξεχωρίζουν για τον κομψό σχεδιασμό τριών όψεων χωρίς πλαίσιο, που φαίνεται πολύ συμπαγής και επιτρέπει την απρόσκοπτη ρύθμιση πολλαπλών οθονών για καθηλωτικές στιγμές παιχνιδιού. Δύο οθόνες από τη νέα σειρά, οι C24G1 και C27G1, διαθέτουν επίσης εργονομική βάση με ρύθμιση ύψους 130χιλ. και -35°/+35° εύρος περιστροφής, ώστε οι gamers να διατηρούν την βέλτιστη θέση θέασης. Χάρη στην καμπυλότητά τους με πολύ μικρή ακτίνα 1500R για τη C24G1, ή 1800R  για τις C27G1 και C32G1, οι χρήστες θα αισθάνονται αιχμαλωτισμένοι και πλήρως βυθισμένοι στους εικονικούς κόσμους.

Και τα τρία μοντέλα είναι εξοπλισμένα με τεχνολογία AMD’s FreeSync, η οποία συγχρονίζει το GPU και την οθόνη, ώστε τα πλαίσια να εμφανίζονται όταν είναι έτοιμα, μειώνοντας έτσι την καθυστέρηση εισόδου και το τραύλισμα που προκαλείται από το V-Sync, ή  μειώνοντας το σκίσιμο που προκαλέιται από αταίριαστα πλαίσια. Ο ρυθμός ανανέωσης 144 Hz και ο γρήγορος χρόνος απόκρισης 1ms (αν είναι επιθυμητό 1ms MPRT ž μπορεί να προσαρμοστεί σε 4ms GtG) εξασφαλίζουν τη «συνδεδεμένη»  αίσθηση  στα παιχνίδια, μειώνοντας δραστικά τη φανερή θαμπάδα της κίνησης. Η G1 Series διαθέτει πολύ χαμηλή καθυστέρηση εισόδου, έτσι οι ενέργειες των χρηστών που δίνονται από τις συσκευές εισόδου μεταφράζονται σε οπτική ανατροφοδότηση χωρίς αξιοσημείωτη καθυστέρηση που προκαλείται από την εσωτερική επεξεργασίας της οθόνης.

Με ένα ακόμη μοναδικό χαρακτηριστικό, το AOC Game Color, οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν τον κορεσμό των χρωμάτων για καλύτερο επίπεδο γκρίζου χρώματος και λεπτομερείς εικόνες. Παρόλο που οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν πλήρως τα χρώματα, την υπερβολική ταχύτητα pixel και να κάνουν διάφορες άλλες μικρές ρυθμίσεις καθώς και να τις αποθηκεύσουν σε τρεις διαφορετικές gaming προεπιλογές, οι ρυθμίσεις Game Mode Settings της G1 περιλαμβάνουν προκαθορισμενες λειτουργίες FPS, Racing, RTS για άνετα τεχνικά χαρακτηριστικά σχεδιασμένα για διαφορετικά ειδη.

Οι βετεράνοι gamers θα θυμούνται τον καιρό που ζωγράφιζαν την οθόνη με μαρκαδόρο ή με sticker για να σημαδέψουν το κεντρικό σημείο. Τώρα αυτό το χαρακτηριστικό είναι ενσωματωμένο στην οθόνη, το  “Dial Point” της AOC που τοποθετεί μια επικάλυψη crosshair, ώστε να βοηθήσει τους παίκτες του FPS να στοχεύουν καλύτερα και ευκολότερα.

Τα VA panels της G1 Series συνδυάζουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά των TN και IPS panels και είναι βελτιωμένα συγκριτικά. Οι γωνίες θέασης της G1 Series ταιριάζουν με τα συμβατικά IPS panels (178/178), και τα γρήγορα panels 144  Hz, 1 ms ταιριάζουν με τα τρέχοντα TN panels, με πολύ καλύτερη ακρίβεια χρώματος και γωνίες θέασης. Επιπλέον, τα VA panels διαθέτουν 2-3 φορές υψηλότερη αντίθεση σε σύγκριση και με τα άλλα δύο.

Με πλούσια διασύνδεση, συμπεριλαμβανομένων των 2 x HDMI, DisplayPort και VGA για πηγές παλαιού τύπου και έξοδο ακουστικών, η G1 Series καλύπτει όλες τις επιλογές.

Η AOC G1 Series επιτρέπει πολλές ώρες παιχνιδιού ž η λειτουργία AOC Low Blue Mode μειώνει το επιβλαβές μπλε μήκος κύματος, ενώ η τεχνολογία AOC Flicker-Free ρυθμίζει τον οπίσθιο φωτισμό με DC (Direct Current) αντί για PWM (Pulse Width Modulation) για πιο άνετη χρήση.

Η 23,6” κυρτή C24G1 και η 27” κυρτή C27G1 θα είναι διαθέσιμες τον Ιούλιο 2018 με ενδεικτική τιμή λιανικής €199 και €249, αντίστοιχα. Η μεγαλύτερη κυρτή οθόνη 32” C32G1 αναμένεται να είναι διαθέσιμη τον Αύγουστο 2018 με ενδεικτική τιμή λιανικής €299.

Αφήστε μια απάντηση

Previous post Η Sony ανακοίνωσε την RX100 VI που συνδυάζει μεγάλο εύρος φακού
Next post Νikon: Καλοκαιρινή προσφορά “Cashback” σε επιλεγμένες φωτογραφικές μηχανές και φακούς NIKKOR
mpro-emr

Διαβάστε δωρεάν προηγούμενα τεύχη του περιοδικού “OnLine”

ONLINE

eXtreme: Διαβάστε το δωρεάν!